Seurantalo on seurantalo!

0
Kirjoittaja kannattaa opistotalon nimen vaihtamista seurantaloksi.

Mikä ihmeen opistotalo, voi vieras ihmetellä, kun näkee tienviitan, mutta näkee vain vanhan seurantalon. Missä täällä on joku opistotalo? Sanasta tulee mieleen jonkinlainen koulutuspaikka, esimerkiksi Winnovan ammatillisen oppilaitoksen rakennusryhmä Turuntiellä.

Jos vieras kysyy seurantaloa, hänelle todennäköisesti osoitetaan Varppeen leikkikentän reunalla olevaa entistä nuorisoseurantaloa, joka on tyypillinen seurantalo. Sellainen se on myös sisältä: iso juhlasali näyttämöineen, pieni keittiö ja aputilat, mutta ei mitään luokkia tms. opiskelutiloja.

Opistotalo-nimitys on harhaanjohtava, epälooginen ja epäkunnioittava maamme vanhimpiin kuuluvaa, jo VPK:n rakentamaa, tyyliltään hyvin säilytettyä puuseurantaloa kohtaan.

Seurantalo-nimityksen palauttaminen taitaa olla monimutkaisempi prosessi kuin sivusta voisi ajatella. Mutta voisihan sen tehdä asteittain sitä mukaa kuin talo tulee virallisesti esille tilanteessa kuin tilanteessa: vero-, karttapäivitys-, kiinteistönhoito-, yms. -yhteydessä ja nimetä siinä seurantaloksi, suluissa ent. opisto-. Aloittaa voisi vaihtamalla tyhmäntuntuinen tienviitoitus.

Mikä on merkitykseltään pysyvää historiaa, mikä vain ohimenevää?