Talviliikkuja-kampanja alkaa ensi viikon maanantaina – Kirjauksia voi tehdä talven ulkoliikuntalajeista

0
Talviliikkuja-kampanjan kilometrejä voi kerryttää esimerkiksi hiihtämällä.

Ensimmäinen Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n järjestämä Talviliikkuja -kampanja järjestetään 10.1.–31.3. Kampanjassa tavoitteena on haastaa ja motivoida kaiken ikäiset ja tasoiset henkilöt liikkumaan, joten kaikki voi osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan.

Kirjauksia voi tehdä talven ulkoliikuntalajeista kuten hiihdosta, kävelystä, sauvakävelustä, juoksusta, lumikenkäilystä, potkukelkkailusta, luistelusta ja retkiluistelusta.

– Eli huono talvi tai lumitilannekaan ei siis estä liikkumista ja osallistumista, järjestäjät kannustavat.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään mobiili- tai nettikirjauksina, mutta osassa kunnissa on käytössä liikuntakortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena. Kannattaa myös seurata oman kunnan ohjeita.

Mobiili- ja nettisovellus on käyttäjille ilmainen sovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa ja tietokoneella. Sovellus kerää ja tallentaa henkilön omat suoritukset, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan kampanjan nettisivulle kuntarankingiin, josta näkee suoritusmäärät kunnittain reaaliajassa.

– Sovelluksesta on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen, jota voi käyttää kaikenikäiset henkilöt. Ensimmäisellä kerralla kirjataan omat tiedot ja tämän jälkeen voi Talviliikkuja logon tallentaa puhelimen näytölle, josta pääsee tekemään jatkossa kirjaukset helposti ja nopeasti. Tietokoneella sovellukseen pääsee nopeasti sovelluslinkin kautta, opastaa LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo .

Talviliikkuja -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.