Turun Sanomat: Pyhärannan kunnan sosiaalitoimen laiminlyönneistä vakava huomautus Lounais-Suomen aluehallintovirastolta

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto huomauttaa Pyhärannan kuntaa sosiaalitoimen laiminlyönneistä vuosina 2017–2021. Asiasta uutisoi Turun Sanomat 3.1.

Avin mukaan sekä Pyhärannan kunnanhallitus että vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiö ovat vaarantaneet asiakasturvallisuuden vakavalla tavalla laiminlyödessään kuntalaisten sosiaalihuollon järjestämiseen liittyviä tehtäviä.

Turun Sanomien mukaan aluehallintoviraston selvitys liittyy Kelan etuuspalvelu Kelmuun liittyviin laiminlyönteihin. Kela havaitsi maaliskuussa 2021, että Kelan Pyhärantaan Kelmun kautta välittämät ilmoitukset ovat jääneet Pyhärannassa kokonaan lukematta ja käsittelemättä vuodesta 2017 lähtien. Lukemattomia ilmoituksia on ollut 42 kappaletta ja ne ovat koskettaneet yhteensä 23 asiakasta.

Avi antoi päätöksensä asiassa pari päivää ennen joulua. Päätöksessä kerrottiin myös, että siitä ilmoitetaan poliisille mahdollisten virkarikosten selvittämiseksi.

Laitilan Sanomat on pyytänyt aluehallintoviraston päätöstä avin kirjaamosta maanantaina 3.1.