Uimahallin käyttö on turvattava korona-aikanakin

0

– Korona-aikana on kokonaan unohdettu meidät ikääntyneet, joiden on vaikea harrastaa muuta kuin vesiliikuntaa. Laitilan uimahalli on taas kokonaan yleisöltä suljettu, vaikka ajanvaraussysteemillä kävijämäärää voidaan rajoittaa helposti ja tehokkaasti, sanoo toimitukseen soittanut yli 70-vuotias henkilö.

Hän muistuttaa, että monelle varttuneemmalle ja nivelvaivaiselle vesiliikunta on etenkin talviaikaan ainoa sopiva liikuntamuoto.

– Surettaa tämä tilanne, kun meistä tunnutaan puhuvan aina vain kulueränä. Kukaan ei puolusta meitä, vaikka se vasta kalliiksi tuleekin, jos kuntomme romahtaa, kun emme pääse liikkumaan!

Soittaja on hyvillään, että liikuntaharrastusten puolesta puhutaan yleisesti julkisuudessa niin paljon.

– Meitä on kuitenkin paljon, jotka toivoisimme, että puhuttaisiin kuntosalien aukiolon tärkeyden tai lasten ja nuorten liikkumisen turvaamisen lisäksi myös ikäihmisten tilanteesta ja vaikkapa uimahallien aukiolon merkityksestä. Ei saisi unohtaa meitäkään, joille vesiliikunta on tärkeä ja jopa ainoa mahdollinen liikuntamuoto.

Soittaja toivoo, että Laitilan uimahallissa otettaisiin taas käyttöön varaussysteemi ja koronapassi.

– Toimintakyvyn ylläpitämisessä säännöllinen liikunnan harrastaminen on ihan keskeistä. Sillä on myös iso sosiaalinen merkitys kotona asuville vanhuksille. Tämä koronatilanne on jatkunut jo pitkään, eikä sille näy loppua, joten toimivat poikkeuskäytännöt pitäisi pikaisesti ottaa käyttöön.

Soittaja sanoo, että uimahallin täyssulkuun ei ole perusteita, sillä uimahalli on listattu matalan riskin tartuntapaikaksi.

– Siellä on kyllä mahdollisuus pitää turvavälejä, hän vakuuttaa ja kiittelee Laitilan uimahallia kaikin puolin hienoksi paikaksi, samoin kiitosta saa hyvä ja auttavainen henkilökunta.