Uusikaupunki linjasi: koulujen iltapäivätoiminta jatkuu ja nuorisotilat käyttöön ajanvarausperiaatteella

0
Omikron jyllää Suomessa ja maailmalla. Uusia tartuntaennätyksiä lyödään jatkuvasti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla tuorein ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomelle on yli tuhat.

Uudenkaupungin kaupunki on päivitti tiistaina koronapandemiaan liittyviä toimenpiteitä. Koulujen iltapäivätoimintaa voidaan jatkaa ja nuorisotilat otetaan käyttöön ajanvarausperiaatteella. Kuntosalit pidetään suljettuna aluehallintoviraston uusiin, torstaina julkaistaviin, linjauksiin asti.

Iltapäivätoimintaa voidaan järjestää kouluissa

Uudenkaupungin kaupunki tiedotti ennen loppiaista, että kouluissa ei pandemiatilanteen vuoksi järjestetä ylimääräistä vapaa-ajantoimintaa, kuten iltapäiväkerhoja tai nuorisopalvelujen ohjaamaa välituntitoimintaa.

Kaupungin koronakoordinaatioryhmä käsitteli asiaa uudestaan tiistaina ja päätyi siihen tulokseen, että iltapäiväkerhoja voidaan aiemmasta tiedotteesta poiketen järjestää.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on samana päivänä julkaistussa tiedotteessaan todennut, että lasten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa terveysturvalliset käytännöt huomioiden.

Vierailijoiden asioiminen koulujen ulko- ja sisätiloissa koulupäivän aikana on edelleen kielletty.

Kuntosalit pysyvät suljettuina

Turun hallinto-oikeus keskeytti Lounais-Suomen aluehallintoviraston asettaman liikuntatilojen sulkumääräyksen. Uudenkaupungin kaupunki pitää omistamansa kuntosalit suljettuna keskeytyksestä huolimatta. Kunnilla on oikeus päättää omista tiloistaan.

– Lounais-Suomen aluehallintovirasto käsittelee asiaa uudelleen torstaina 13.1. Hallinto-oikeuden keskeytys on väliaikainen ja olemme päättäneet odottaa torstain linjauksia asian tiimoilta, Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kommentoi.

Nuorisotilat avataan ajanvarauksella pienryhmille

Nuorisotilat avaavat ovensa tänään keskiviikkona. Asiointi tapahtuu korkeintaan 10 henkilön pienryhmissä, ja vierailun ajankohta tulee varata etukäteen sähköisen ajanvarauspalvelun kautta. Ajanvarauspalvelun linkki löytyy nuorisopalvelujen sivuilta.

Nuorisotiloissa edellytetään kasvomaskin käyttöä ja pidetään huolta käsihygieniasta. Lisäksi pienryhmät porrastetaan niin, että kävijöiden välille jää aikaa tehostaa siivousta. Etsivät nuorisotyöntekijät toimivat normaalisti, hygieniakäytännöt huomioiden.