Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palveluista kerätään mielipiteitä kyselyllä

0
Tulevalle Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle luodaan palvelustrategiaa, jossa kuvataan sosiaali- ja terveyspalveluiden tavoitteet. Kuva: Marttiina Sairanen

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sotepalvelujen strategian valmistelu etenee. Sairaanhoitopiiri on avannut kaikille varsinaissuomalaisille avoimen kyselyn. Se löytyy täältä.

– Vastaamalla autat palvelujen valmistelutyössä, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Kysely kartoittaa vastaajien näkemyksiä sosiaali- ja terveyspalvelujen nykytilasta, palveluiden toimivuudesta ja kehitystarpeista.

– Toivomme saavamme hyvän kokonaiskuvan siitä, miten varsinaissuomalaiset näkevät sosiaali- ja terveyspalveluidemme nykytilan. Haluamme myös kuulla, mitä kehitettävää vastaajat tunnistavat ja minkälaisia asioita he sosiaali- ja terveyspalveluissa arvostavat, hyvinvointialueen palveluiden järjestämisen hankejohtajat Sirpa Rantanen ja Katariina Kauniskangas kertovat.

Kyselyn tärkein tavoite on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sotepalvelujen palvelustrategian luominen.

– Palvelustrategiassa kuvaamme hyvinvointialueen järjestämisvastuulle kuuluvien sosiaali- ja terveyspalvelujen tavoitteet. Haluamme ottaa huomioon asukkaiden tarpeet ja alueemme olosuhteet sekä palvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden. Tarvitsemme työmme tueksi alueella asuvien ihmisten ja yhteistyökumppaneidemme näkemyksiä. Teemme kaikki yhdessä tulevaa Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta, Rantanen ja Kauniskangas kiteyttävät.

Kyselyssä voi kertoa, mitä asioita palveluissa tulisi muuttaa tai uudistaa ja mikä muuten on tärkeää.

Linkin kyselyyn löytää hyvinvointialueen väliaikaiselta verkkosivulta vshyvinvointialue.fi Vastausaikaa on tammikuun loppuun saakka.