Venla Laiho käveli kauden kärkiajan – Yleisurheilun hallikausi alkuun

0
Laitilalaiset kävelijät ovat hyvässä vauhdissa. Arkistokuvassa Venla Laiho, Jonna Voronkoff ja Maria Antola. Kuva: Susanna Lamminsivu

Ilkka Simola

Jyskeen Venla Laiho aloitti hallikauden vauhdikkaasti kävelemällä naisten 3000 metrillä kauden valtakunnallisen kärkiajan 13.39,64 Turussa sunnuntaina järjestettyjen Varsinais-Suomen avoimien piirinmestaruuskilpailujen ensimmäisenä kisapäivänä.

Aiempi Tampereen SM-halleissa edellistalvena tehty oma ennätys kohentui kuutisen sekuntia mutta käytännössä reilusti enemmän huomioiden, että Pirkkahallissa kisailtiin ylipitkällä 300 metrin radalla kun Kupittaalla kierrettiin pienempää 170 metrin kirnua. Ulkoradoillakin Venla on kävellyt vain kolme sekuntia kovempaa.

Toinenkin alkaneen hallikauden ilahduttava tulos tulee kävelyrintamalta Maria Antolan käveltyä viikkoa aiemmin Pohjois-Pohjamaan pm-kisoissa 3000 metriä reilut 20 sekuntia kesäistäkin ennätystään paremmin aikaan 15.08,83. Näin syksyllä Ouluun lääkärin opintoihin matkannut Maria on päässyt otollisissa olosuhteissa kunnon treenin makuun.

Kolmen viikon päästä Kuopiossa odottavat SM-hallikisat, joissa pitkä rata tarjoaa kummallekin mahdollisuuden entistäkin kovempaan vauhtiin.

Lupaavasti on alkanut myös Akseli Hyytiän kisakausi. Viikolla Tampereella pituutta meni 657 ja nyt Turussa 650. Miehen ulkoratakauden ennätys on edelliskesältä 667, mutta nyt 60 metrin vauhdin parannus aikaan 7,51 antaa odottaa kehityksen jatkuvan hieman vaisumman viime kauden jälkeen.

17-sarjassa Lotta Metsärinta aitoi alkuerissä mallikkaasti 60 metriä toiseksi nopeimpana aikaan 9,10 mutta finaalissa tuli merkintä DNF lähtökompuroinnin jälkeen.

15-sarjoissa kisailleet Elias Hyytiä ja Oona Välimäki tekivät omat ennätyksensä. Elias oli neljäs pituudessa lankun takaa lähteneellä 492 hypyllään ja Oona selviytyi hienosti 60 metrin A-finaaliin ollen viides yli 20 tytön kisassa ajalla 8,85.

Kalannin Vankan edustajista Linda Ellä oli toinen naisten 3000 merin kävelyssä ajalla 19.52,33 nuoremman siskon Emilian voittaessa 17-sarjan kauden kärkiajalla 19.24,93. Elli Tättilän seivästulos 239 riitti 15-tyttöjen neljänteen sijaan.

Pm-kisat jatkuvat tulevana sunnuntaina.