Anna Dauksch on vuoden työkaveri – Tehokkuuden ja jämptiyden jalkoihin eivät jää innokkuus ja lämpö

0
Anna Dauksch kertoo häkeltyneensä saamastaan Vuoden työkaveri -tittelistä. Kuva: Jenni Raitanen

Laitilan kaupunki valitsi jo neljättä kertaa vuoden työkaverin ja työyhteisön. Valinnat tehtiin henkilöstöltä tulleiden ehdotusten perusteella.

Vuoden 2021 työkaverin tunnustus osoitettiin palkkasihteeri Anna Daukschille. Dauksch on kaupunkia palvellut aiemmin lähihoitajana.

Molemmissa rooleissa työskennellessään häntä ovat työtoverit ja esihenkilöt kuvailleet kärsivälliseksi, ystävälliseksi ja nopeasti toimeen tarttuvaksi. Perustelujen mukaan tehokkuuden ja jämptiyden jalkoihin eivät silti jää innokkuus ja lämpö, vaan Dauksch tuo piristystä ympärillään oleville ja kannustaa ahkerasti muita.

Valintansa kunniaksi Anna Dauksch sai kukat, kunniakirjan ja pienen muistamisen työpaikallaan maanantaina aamukahvilla. Tilanne tuli hänelle täytenä yllätyksenä. Valinta veti sanattomaksi.

– Kyllä meinasi mennä roska silmään.

Hän on kiitollinen saamastaan luottamuksesta.

– Onhan sen hieno kuulla, että on tällaisen vaikutuksen tehnyt työkavereihin ja esimieheen.

Merkonomiksi Anna Dauksch opiskeli lähihoitajatöiden ohella. Hän aloitti palkanlaskijan työt viime toukokuussa noin kymmenen vuoden lähihoitajan töiden jälkeen.

– Tämä ollut tosi hienoa, että on ollut mahdollisuus lähteä saman työnantajan palveluksessa täysin erilaiseen työnkuvaan.

Palkanlaskijan työt ovat tuoneet hänen työuralleen uutta innostusta. Työyhteisöt ovat hyvin erilaiset.

– Hoitajan työssä tehdään päivittäin yhdessä työ ja palkkasihteerinä yksin omassa toimistossa. Olen niin kiitollisessa asemassa, että olen molemmissa töissä saanut olla huikeissa työyhteisöissä.

Anna Daukschin mielestä työpaikan ilmapiirillä on suuri merkitys työssä jaksamiselle.

– Töissä vietetään niin iso osa päivästä. On tärkeää, että töissä on kiva ja hyvä olla.

Dauksch muistuttaa, että työyhteisössä kannattaa yrittää ajatella asioita myös toisen näkökulmasta, sillä hän uskoo jokaisen tekevän parhaansa niillä resursseilla, joita hänelle on annettu.

– Huomataan sanoa myös se hyvä ja positiivinen, kun nähdään työkaveria.

 

Työyhteisöksi valittiin hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät

  • Työyhteisövalinnan kanssa kaupunki teki tällä kertaa aiemmasta linjasta hieman poikkeavan valinnan: huomionosoitus osoitetaan koko sote-toimialan ja oppilashuollon henkilöstölle sekä muille hyvinvointialueelle siirtyville työntekijöille. Näin suuri joukko valittiin palkittavaksi sote-uudistuksen alla. Tähän ryhmään kuuluvilla työntekijöillä ei ole tämän vuoden jälkeen mahdollisuutta tulla Laitilan kaupungin palkitsemiksi, ja sen vuoksi tunnustus osoitettiin tällä kertaa aiempaa suuremmalle yhteisölle.– Edessä oleva organisaatiomuutos ei missään nimessä ole ainoa syy osoittaa huomionosoitus tälle ryhmälle, täsmentää kaupunginjohtaja Lauri Kattelus.

    Koronavuodet ovat vaatineet tämän ryhmän työntekijöiltä paljon ja he ovat osoittaneet valtavaa venymistä, uusien asioiden omaksumiskykyä ja tehneet tämän kaiken pitäen asiakaspalvelutason korkealla tasolla. Palkintokahvit tullaan juomaan vuoden loppupuolella jokaisessa yksikössä, jotta aika kaupungin palveluksessa saadaan yksiköissä kruunattua yhteisellä hienolla tavalla.

    VALINTOJEN TAUSTAA:

  • Vuoden alussa kerättiin koko organisaatiolta kyselyn muodossa ehdotuksia tunnustusten saajista.
  • Perinteeksi muodostuneen tapahtuman myötä kehotetaan huomaamaan omassa työpaikassa oleva hyvä: hyvät työkaverit, yhteisöllisyys ja toinen toisen tukeminen.