Iso riemu lumesta

0
Veljekset Lucas ja Miikka Vartio ottavat ilon irti talvesta. Heidän mielestään lunta saisi vaikka tulla lisääkin.

Solina Saarikoski
– Mä teen portaita tähän lumikasaan, tässä oli ennen liukumäki, selittää lapiota kätevästi käyttelevä toisluokkalainen Miikka Vartio.
Hän seisoo ison lumikasan päällä kotipihassaan Laitilan Hartikkalassa.
Viikonloppuna tuivertanut Valtteri-myrsky jätti jälkeensä Laitilaankin reilun lumipeitteen.
Vähän matkan päässä pihassa on toinenkin lumikasa, siellä omissa lumipuuhissaan häärii Miikan esikoulua käyvä pikkuveli Lucas.
Lumiportaiden alla, ison kasan uumenissa on yllätys.
– Haluatko nähdä luolan, se on täällä takana, Miikka hihkaisee ja kiertää lumikasan toiselle puolelle. Sieltä löytyy luminen luola.
– Isi on tän tehnyt, Miikka selittää ja kertoo luolan valmistuneen sinä aikana, kun hän oli kaverin kanssa seikkailemassa.
Vartion perheessä talvesta on nautittu muutenkin. Miikka ja Lucas ovat tehneet Mira-äitinsä kanssa jäätiiliä, eli värjänneet vettä ja jäädyttäneet niitä maitopurkeissa.
– Ne on vielä jäätymässä, onneksi tuli vähän pakkasta. Myöhemmin kokoamme niistä lyhdyn, Mira Vartio suunnittelee.
Värjäyshommissa pojat ovat olleet innolla mukana.
– Heistä on ollut hauska esimerkiksi seurata, mikä on lopputulos, kun useampaa väriä sekoitetaan keskenään, Mira-äiti kertoo.
Laitilassa satoi paljon lunta lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana, ja monen omakotiasujan sunnuntai alkoikin lumitöillä. Mira Vartio kertoo, että heidän perheessään lumityöt hoidettiin hyvällä työnjaolla.
– Mies kolasi pihan ja minä imuroin sisällä, hän naurahtaa.

Miikka ja Lucas Vartio esittelevät ison lumikasan uumeniin koverrettua lumiluolaa. Pöydän kansilevy suojaa sitä romahtamasta.
Veljekset Lucas ja Miikka Vartio ottavat ilon irti talvesta. Heidän mielestään lunta saisi vaikka tulla lisääkin.