Jääkiekko: Jyskeellä neljän sarjapisteen viikonloppu

0
Koronan sotkeman kauden takia Jyskeen kiekkomiehet pelaavat tiiviillä tahdilla. Seuraava kotipeli on lauantaina.

Juha Laine

Tiukassa ottelutahdissa soutava Jyskeen lätkämiehistö pääsi kotikentälle viikonloppuna kahdesti. Sarjapinnoja kertyi taas omaan laariin, vaikka jossiteltavaakin jäi. Lauantaina Jyske pyöritteli PKS:n sekaisin pelin päättyessä 10–2.

Sunnuntaina tehokkuus oli kadoksissa. Huomattavasti vähämaalisempi koitos Paimion Hakaa vastaan päättyi jatkoajan jälkeen vieraille 2–3.

Lauantaina ei kauaa voitosta pelattu. Isännät tekivät käytännössä kaiken paremmin ja 18 minuutin kohdalla tilanne oli jo 5–0. PKS:n työrukkaset eivät meinanneet pysyä hyppysissä ja Jyske pääsi kunnolla nautiskelemaan.

– Jos ero on noin iso, niin varmasti asioita on kentällä tehty järkevästi ja oikein. Heidän molarillakaan ei tosin ollut paras päivänsä. Hienoa, että maalihanat aukesivat ja puolustajakin pystyi hattutemppuun, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela iloitsi.

Saarela viittasi Patrik Sarinin tehokkaaseen iltaan. Jopa läpiajostakin yhden osuman taituroinut Sarin viimeisteli kolme maalia, joka ei ole puolustajalle ihan jokapäiväistä. Kun tilille kertyi vielä yksi syöttömerkintä, niin hän oli illan tehokkain peluri. Teemu Hannula, Ville Laurell, Jani Kiiski ja Niko Peltonen kirjauttivat jokainen tehopisteet 1+2. Konsta Kerttula keskittyi valmisteluhommiin ja alusti kolme maalia. Yhden osuman miehiä olivat Aleksi Valla, Artturi Tuure ja Eetu Saario.

Seuraavana päivänä ilakointi loppui. Laukauksia kyllä sateli, mutta valmentaja Saarela ei ollut tyytyväinen niiden laatuun.

– Sellaisia lämmittelyvetoja vedettiin paljon. Kun vedetään suoria laukauksia kaukaa ja ilman maskia, niin harvoin ne maaliin menevät, Saarela selvitti.

Koutsia kismittivät myös jäähyt, jotka olivat pelin kannalta turhia. Kunnollinen maalinälkä puuttui.

– Pakit toimittaa hyvin kiekkoa maalille. Kun vain hyökkääjät menisivät enemmän maalille, niin siellä olisi irtokiekkojen mahdollisuuksia, Saarela kommentoi.

Haka oli pienellä ryhmällä liikkeellä ja pelasi sen mukaisesti. Turhia liikkeitä ei tehty ja neljä pelaajaa päivysti usein omalla alueella. Purkukiekkoja pistettiin nöyrästi keskialueelle herkästi.

– Kaikki kunnia heille voitosta. Noin mekin jossain vaiheessa pelasimme pienellä pelaajamäärällä, Saarela myönsi rehdisti.

Konsta Kerttula rikkoi kotijoukkueen kuparisen toisessa erässä tasoittamalla pelin 1–1:een. Hattutempun jälkimainingeissa puolustaja Sarin (Kerttula, Saario) tasoitti kamppailun uudelleen, kun peliä oli jäljellä enää runsas minuutti. Hakan jatkoaikaosuma tuli jo lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Torstaina Jyske on Chiefsin vieraana Turussa. Lauantaina palataan kotiaskiin, kun Lauttakylän Luja tekee visiitin. Peli alkaa klo 16.30. Ilman koronamuutoksia runkosarja päättyisi tähän peliin, mutta rästipelejä on vielä jonkin verran tämän jälkeen jäljellä.