Jyskeen kiekkoilijat palasivat voitokkaasti – Melkein kuin kevätlaitumelle olisi päästy

0
Jääkukossa on tarjolla kakkosdivisioonan kiekkoviihdettä tarjolla torstaina ja lauantaina.

Juha Laine

Melkein kuin kevätlaitumelle olisi päästy. Jyskeen lätkä-äijät päästettiin vihdoin irti, ja luistin liikkui Harjavallassa todella vinhaa vauhtia. Alla oli vain yhdet yhteisharjoitukset, mutta se ei tahtia haitannut tippaakaan.

Samoista sijoituksista taisteleva KuKi jäi täysin Jyskeen jalkoihin. Loppukausi pistettiin liikkeelle komealla 3–9 voitolla.

– Positiivisesti olen yllättynyt suorituksesta tuollaisen tauon jälkeen. Pidettiin hyvää vauhtia ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Meillä oli täysi miehistö matkassa, mikä varmasti helpotti jaksamista huomattavasti, tyytyväinen päävalmentaja Pasi Saarela virkkoi.

Jyske teki selvää jälkeä alle kahdessa erässä. Neljä minuuttia ennen toista erätaukoa tilanne oli jo 1–7. Kotijoukkue sai lohtua kahdella osumalla erän lopussa.

– Siinä oli pari lepsua vaihtoa ja ne kostautuivat. Vastustajalla oli hyvin liikkuvia pelaajia, jotka tykkäsivät kärkkyä ylhäällä. Ei se lopulta lopputulokseen vaikuttanut, Saarela kommentoi.

Yhdeksän maalia jakaantui kahdeksalle pelaajalle. Ainoa kahden maalin mies oli Konsta Kerttula, joka myös hankki yhden syöttöpaunan. Kolme tehopinnaa taituroivat myös Jyri Aulin (1+2) ja Ville Laurell (1+2). Yhden osuman värkkäsivät Patrik Sarin, Teemu Hannula, Eetu Saario, Niko Peltonen ja Teemu Nurmi.

Yhdeksän joukkueen sarja on jakautunut yllättävänkin selkeästi kahtia. Viisi joukkuetta painelee omissa sfääreissään, ja piste-ero viimeisiin neljään porukkaan on venähtänyt 14 pisteeseen.

Koska tammikuun pelit siirrettiin, niin loppusesonki mennään tukka putkella. Tällä viikolla mennään jo pääsarjatason rytmillä, kun Jyske paiskii hommia sarjapisteiden eteen kolmena iltana.

Kotikaukalossa pelataan torstaina ja lauantaina. Ylihuomenna eli torstaina vastaan asettuu alemman kastin poppoo Chiefs Turusta. Tämä koitos alkaa kello 19.

Samoissa pisteissä Chiefsin kanssa oleva Lauttakylän Luja on Jyskeen vieras lauantaina ja tämän matsin alkamisaika on kello 18.45. Kolmas peli on vierasmatsi Raisiossa sunnuntaina. RNK Hoci kuuluu kärkipään joukkueisiin.