Jyskeen lätkämiehistölle vierastappio – Kotipelit siirtyivät

0
Miesten kakkosdivisioonaa pelaavan Laitilan Jyskeen kausi venyy, koska pelejä joudutaan siirtämään koronan takia. Arkistokuva: Jori Liimatainen

Juha Laine

Viime viikon piti olla Jyskeen lätkämiehistölle kiireinen ja pelisuman sävyttämä. Toisin kävi, kun tämä turhan kuuluisa virus pisti jälleen kuvioita uusiksi ja molemmat kotipelit peruutettiin.

– Viisi pelaajaa meiltäkin lähti koronan takia pois kokoonpanosta, mutta peruuntumiset tulivat vastustajien aloitteesta, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela paljasti.

Originaali suunnitelma oli siis pelata torstaina ja lauantaina. Molemmat matsit siirrettiin maaliskuun puolelle. Runkosarja tulee nyt venymään pari viikkoa pidemmälle edellyttäen, että enää ei tule suurta määrää siirtoja.

– Tässä ollaan tunnin ajomatkan päässä kaikista vastustajista, joten mun puolesta voisi pelata viikollakin jos on pakko, Saarela linjasi.

Sunnuntain vieraspeli Raisiossa sentään meni suunnitelman mukaan. Tai ainakin aikataulullisesti. Pelillisesti Jyske jäi tavoitteesta, sillä sarjapisteet jäivät RNK:n haaviin. Saarela ei tätä suuremmin harmitellut, joukkue teki voitavansa.

– Jos pelaat joka toista vaihtoa, niin ennen pitkää väsy iskee. Ja väsymys taas tuo virheitä mukanaan. Maalimäärä oli jees, mutta toisaalta omiin meni liikaa, Saarela arvioi.

Osumia taottiin alasin kuumana koko pelin ja 60 minuutin jälkeen taululla seisoivat lukemat 8–7. Maalijuhlan viimeiset sanat lausui kotijoukkue, vaikka Jyske oli moneen kertaan ollut johtoasemassa. Jatkoaika ei ollut kaukana.

– Viimeisellä minuutilla voitettiin kolme aloitusta vastustajan päässä ja saatiin hässäkkää maalille. Lähellä oli, ettei olisi noustu vielä tasoihin, Saarela kertoi lisäten että oikea joukkue kuitenkin voitti pelin.

Kun pohkeissa ei vielä ollut piimää, niin homma oli hanskassa. Avauserässä Jyske johti jo 0–3 ja toisessa erässäkin vielä 3–5. Viimeiseen periodiin lähdettiin tilanteesta 5–5. Tämän jälkeen kuskin paikka oli kotijoukkueella.

Ensi lauantaina Jyske matkaa sarjapaikastaan taistelevan Luvian Kiekon vieraaksi. Jyske on edelleen erinomaisissa asetelmissa sarjataulukossa ja omaa hyvät mahdollisuudet olla kahden parhaan joukossa runkosarjan päätteeksi.