Jyskeen naisilla oli viikonloppuna riemua ja tuskaa – Lauantaina Jyske teki kymmenen maalia, sunnuntaina ei ensimmäistäkään

0
Arkistokuva

Ringeten naisten SM-jatkosarjassa Laitilan Jyske pelasi viikonloppuna kaksi hyvin erilaista peliä. Lauantaina se voitti kotonaan vajaamiehisen Helsinki Ringeten murskaluvuin 10–2.

Murskaluvut nähtiin myös sunnuntaina Tapiolassa, kun Kiekko-Espoo latoi Jyskeen maaliin kymmenen osumaa ja Jyske ei saanut aikaiseksi ainuttakaan.

Lauantaina Jyskeen vieraana ollut Helsinki oli saanut matkaan vain kahdeksan kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Jyskeenkin riveistä uupuivat ainakin Fanni Elo ja Lotta Ylitalo .

Jyskeestä maali-iloittelussa kunnostautuivat muun muassa Siiri Säynäväjärvi 3+2, Saaga Tuomi 2+1 ja Teresa Tapani 1+2.

– Alkupeli oltiin enemmän puolustuskannalla, mutta saatiin silti hyökkäyspäähän hyviä paikkoja ja tehtiin suurimmasta osasta maalit, luonnehti joukkueensa parhaana palkittu Säynäväjärvi.

– Sain hyvät syötöt omiin maaleihin ja tällä kertaa oli tähtäys kunnossa. Huomasi kyllä meidän joukkueesta, että onnistumisten kautta pelistä tuli paljon vapaantuneempaa. Hyökkäys ja puolustus toimi. Välillä peli tosin oli pientä sähläystä eivätkä syötöt meinanneet jäädä kiinni.

Jyskeen naisten sometilillä kerrottiin lauantaina pelin jälkeen, että kopissa oli tarjolla F-tyttöjen tarjoamia mokkapaloja ja Iida Tuomen synttärikakkua.

Olikohan siinä sitten yhteen päivään makeaa mahan täydeltä, sillä sunnuntaisesta vieraspelistä Espoosta tuli niin sanottu ohipeli?

– Hyvä kysymys, kommentoi valmentaja Marlena Kuusisto .

– Alkuun ei päästy oikein edes hyökkämään. Että ihan puolustusvoittoinen juttu. Kolmanteen erään päästiin jo ihan hyvillekin paikoille, mutta ei vaan saatu rengasta sisälle asti.

Kuusiston mukaan sunnuntaina näkyi taas se, että koko porukkaa ei saatu kasaan sairasteluista johtuen.

Jyskeläiset joutuivat kuuntelemaan sunnuntaina Espoon ärsyttävää maalilaulurenkutusta siis peräti kymmenen kertaa. Oliko Espoo niin kivikova, kuten maalilaulussaan todetaan?

– Espoo oli tänään kyllä paremmalla luistelulla liikenteessä ja porukkaakin enemmän kuin meillä, Kuusisto myönsi.

Jyskeen maalivahti Maria Perkkola otti niin sanotusti putkista menneen neljännen takaiskumaalin raskaasti ja hakkasi mailallaan maalikehikkoa ja jäätä kiukuspäissään. Tästä tuomari napautti palkkioksi kahden minuutin käytösrangaistuksen.

– Neljäs maali omiin, niin ei siinä peliä vielä ole menetetty mihinkään. Joten jokaisen pelaajan täytyisi vielä siinä kohdassa pitää pää kasassa, kommentoi valmentaja Kuusisto.

Jyskeellä ei kuitenkaan fiilis siitä enää noussut ja Perkkola teki maalin suulla tilaa 6–0 -osuman jälkeen. Tilalle luisteli Jemina Päivöke , joka hänkin joutui kaivamaan renkaan verkosta vielä neljästi.

– Vaihtoaitiossa oli kyllä hyvä kannustus menossa, vaikka taulun lukemat olivatkin lopulta aika karseat, kiitteli Kuusisto.

Ensi viikonloppuna Jyske pelaa jälleen kaksi ottelua. Lauantaina vieraillaan Raisiossa RNK Flyersin vieraana ja sunnuntaina kohdataan kotihallissa Lahti.

Molemmat joukkueet ovat neljäntenä olevan ja pudotuspelipaikastaan tiukasti taistelevan Jyskeen perässä. Kun kaikkkiaan jatkosarjassa on vielä kolme peliä jäljellä, RNK on viisi pistettä perässä ja Lahti seitsemän. Toiseen suuntaan katsottuna edessä kolmantena on Helsinki vain pisteen enemmän keränneenä.

– Toivottavasti kaikki tervehtyvät ja uusia terveyshuolia ei tule ensi viikonloppua ajatellen. Treenataan viikko kovaa ja ollaan valmiita tärkeään viikonloppuun, koska niissä peleissä ratkotaan meidän playoff-pelien kohtalo, Kuusisto toivoi.

Sunnuntaina RNK Flyers sai takaisin riveihinsä jääkiekon olympiapronssia voittaneen Susanna Tapanin , ja voitti heti Tapanin tehoillessa 2+2. Mutta hyvin todennäköisesti ei Jyskeen kasvatti ole enää vastustajia kiusaamassa jatkossa, sillä häntä odotetaan Venäjälle pelaamaan jääkiekkoa seurajoukkueeseensa.