Kesäasumiseen rahallista tukea – Uudenkaupungin kauppakamariosasto houkuttelee opiskelijoita kesätöihin Vakka-Suomeen

0
Elina Siivonen ja Marita Frimodig korostavat, että alueella toimii useita kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja yrityksiä. Nuori saa Vakka-Suomesta siis erinomaista työkokemusta.

Nuoria opiskelijoita houkutellaan kesäksi töihin Vakka-Suomeen. Uudenkaupungin kauppakamariosasto tarjoaa opiskelijoille 300 euron tukea asumiskustannuksiin kesä-elokuussa. Kampanja on suunnattu DI-, insinööri-, ekonomi- ja tradenomiopiskelijoille.

– Raumalla kaupunki on tarjonnut opiskelijoille tyhjiä asuntoja. Täällä kauppakamariosasto toteuttaa nyt vähän vastaavan kampanjan, Uudenkaupungin kauppakamariosaston asiamies Elina Siivonen kertoo.

Nuorten pitää etsiä asunto itse, mutta kauppakamariosaston hallituksen puheenjohtaja Marita Frimodig sanoo, että kauppakamariosastolta voi kysyä vinkkejä asunnon etsimiseen.

– Otamme mielellämme vastaan myös ilmoituksia vapautuvista asunnoista. Jos esimerkiksi lähtee koko kesäksi mökille, voi vuokrata asunnon tai mökinkin voi vuokrata. Nuoret ovat varmasti kiinnostuneita monenlaisista asumisvaihtoehdoista.

Kauppakamariosasto pyrkii kampanjallaan helpottamaan alueen yritysten rekrytointia. Frimodig arvioi, että Vakka-Suomessa on 200–300 kesätyöpaikkaa tarjolla. Hän myös korostaa, että Vakka-Suomessa on useita kansallisesti ja kansainvälisestikin merkittäviä yrityksiä, joista nuori saa erinomaista työkokemusta.

– Jos nuori päättää vaikkapa tämän kampanjan ansiosta lähteä töihin Vakka-Suomeen ja asuu kesän täällä, hän huomaa, kuinka helppoa ja mukavaa täällä asuminen on.

Frimodig arvioi, että alueella on paljon vahvuuksia, ne vain pitää saada viestitettyä nuorille.

– Kunhan nuoret vain saadaan tulemaan tänne, uskon, että he viihtyvät ja ehkä päättävät sitten opiskeluiden jälkeen hakea tänne pysyvästi töihin, Frimodig visioi.

– Parhaimmillaan saamme uusia vakinaisia asukkaita.