Kirjavinkkauksia aikuisille: Kolmella jaollinen mies ja Pieni tahnakirja

0
Bergstrand, Mikael: Kolmella jaollinen mies

 

Bergstrand, Mikael: Kolmella jaollinen mies

Kirjan kansikuva ja nimi ovat sen verran omituiset, että epäilen monen jättäneen takakannen lukemisen sikseen. Ei olisi kannattanut, sillä tämä lämminhenkinen kirja on lukemisen arvoinen. Se kertoo Ingemar Modigista, jonka elämää hallitsee kolmella jaollisuus. 10-vuotias Dalia ystävystyy 62-vuotiaan Ingemarin kanssa, mikä mullistaa tämän pakko-oireisiin jumiutuneen elämän. Kantavina teemoina ovat elämänmyönteisyys, ystävyys ja Ingemarin sairaus.

Sari Sandberg, kirjastonhoitaja

 

 

Silfverberg, Anu: Pieni tahnakirja

”Tahna on aina enemmän kuin osiensa summa”, sanoo kirjan kirjoittaja, ja näin se on. Kirjassa on lukuisia ohjeita erivärisiin tahnoihin: on esimerkiksi keltainen Meksikolainen dippi ja vihreä Tulinen avokado-majoneesitahna. Ohjeet ovat yksinkertaisia ja suurpiirteisiä. Näiden loihtimisessa onnistuu jokainen, kunhan luottaa vain itseensä ja omaan makuaistiinsa.

Sari Sandberg, kirjastonhoitaja