Koronaohjeistukseen isoja muutoksia – Altistunut karanteeniin vain, jos ei ole terve

0
Kuva: Riitta Salmi

Laitilan kaupunki on muuttanut koronaohjeistustaan. Uuden käytännön mukaan oireettomat ja terveet voivat osallistua tavalliseen tapaan varhaiskasvatukseen ja käydä koulua normaalisti, vaikka heidän perheenjäsenellään olisikin koronatartunta.

Mikäli on koronaan viittaavia oireita, tulisi päivähoitoon ja kouluun palata vasta, kun on ollut kaksi vuorokautta oireeton. Tyypillisiä koronaoireita ovat esimerkiksi limainen yskä, kuume tai hengenahdistus.

UUSIEN ohjeiden syynä on se, että tällä hetkellä koronavirus leviää laajasti. Laitilassakin varmistui keskiviikon ja torstain välisenä aikana parisenkymmentä uutta tartuntaa, vaikka testejä tehdään paljon vähemmän kuin aiemmin. Parin viime viikon aikana koronatartuntoja on Laitilassa tilastoitu noin 150.

Mikäli kaikki ne jäisivät kotiin, joiden perheessä on koronaa, voisivat esimerkiksi koululaiset joutua olemaan pitkiäkin aikoja pois opetuksesta.

”Oireettomat voivat käydä koulua, vaikka heidän perheenjäsenellään olisi koronatartunta.”

LAITILASSA astuu voimaan myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronapäivityksen maskisuosituksesta.

Koulujen talviloman jälkeen eli 28.2. alkaen luovutaan 1.–4.-luokkalaisten maskisuosituksesta. Tätä vanhempia koululaisia ja opiskelijoita koskeva maskisuositus on kuitenkin edelleen voimassa. Lisäksi koulukyydeissä suositellaan edelleen maskin käyttöä kaikissa ikäluokissa.

Laitilan kaupunki tarjoaa edelleen maskit kaikille oppilaille ja henkilöstölle nykyisen käytännön mukaisesti.

TÄLLÄ VIIKOLLA astui voimaan myös Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat jälleen mahdollisia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Asiakkaille ja osallistujille tarkoitetuissa tiloissa toiminta on kuitenkin edelleen kyettävä järjestämään siten, että osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Aluehallintoviraston päätös on voimassa kaikissa Varsinais-Suomen ja Satakunnan kunnissa helmikuun loppuun asti.