Laitilalainen Maaru Seikola luotsaa Uudenkaupungin tuhatta työntekijää

0
Uudenkaupungin uusi henkilöstöjohtaja Maaru Seikola siirtyi yksityiseltä puolelta ja oman yrityksensä kautta kuntasektorille töihin. Kuva: Katja Kaartinen

Katja Kaartinen

Puolet Uudenkaupungin kaupungin työntekijöistä siirtyy ensi tammikuussa perustettavalle hyvinvointialueelle. Kaupungin palkkalistoille jää kuitenkin vielä viitisensataa työntekijää, joiden työilmapiiristä ja työolojen kehittämisestä huolehtii vastavalittu henkilöstöjohtaja eli laitilalainen Maaru Seikola .

– Heti alkuun käyn läpi hyvinvointialueeseen liittyvät yt-neuvottelut henkilöstön kanssa. Mukana on noin 500 sosiaali- ja terveyspuolen työntekijää. Kyse ei kuitenkaan ole lomautuksista tai irtisanomisista, vaan normaaliin liikkeen luovutukseen liittyvästä käytännöstä, joulukuussa kaupungin työt aloittanut Seikola sanoo.

– Iso osa työajastani kuluu vielä siihen, että otan haltuun organisaatiokenttää ja kaupungin käytäntöjä. Tutustun ihmisiin ja lähden vähitellen korjaamaan sellaisia asioita, jotka tarvitsevat muutosta, Seikola lisää.

Uuteenkaupunkiin Seikola siirtyi oman henkilöstöhallinnon palveluita tarjoavan yrityksensä ruorista. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on tehnyt työurallaan töitä esimerkiksi henkilöstö- ja työsuojelupäällikkönä ja erilaisissa rekrytointitehtävissä.

– Minulla on 15 vuoden kokemus erilaisista henkilöstön kehittämistehtävistä yrityspuolella. Olen nyt ensimmäistä kertaa julkisen sektorin tehtävässä, Seikola kuvailee.

Henkilöstön kehittämistyö on jo pitkään ollut Seikolan sydämen asia. Turun kauppakorkeakoulussa häntä eivät kiinnostaneet numerot, vaan juuri työelämän ja ihmisten tarpeiden yhteensovittaminen.

– Opiskeluiden jälkeen lähdin Helsinkiin töihin, mutta tulin takaisin Turkuun ja olin kahdeksan vuotta Hesburgerin henkilöstöpäällikkönä. Laitilaan päädyin miehen perässä, mutta kävin silti vielä pitkään Turussa töissä, Seikola summaa.

Seikola pyöritti vielä joulukuuhun asti omaa yritystään, joka tarjosi henkilöstöhallintoa pienille yrityksille.

– Toimin yrittäjänä useamman pienen tai keskisuuren yrityksen osa-aikaisena henkilöstöpäällikkönä, Seikola kertoo.

Nyt Seikola asuu miehensä, kolmen lapsensa ja koiransa kanssa Laitilassa hänen miehensä suvun tilalla. Laitila on sopivan pieni paikkakunta hyvien kulkuyhteyksien päässä.

– Ja Uusikaupunki on minulle tuttu erityisesti kesäkaupunkina. Meillä on kesämökki Pyhämaassa makean veden altaan äärellä. Tosin tutuksi on harrastusten myötä tullut myös kaupungin jäähalli ja hiihtoputki, Forssasta kotoisin oleva Seikola kertoo.

40-vuotias Seikola oli pohtinut jo pidempään sitä, että hän haluaisi kokea kuntapuolen haasteita. Viime syksynä auki tullut henkilöstöjohtajan työ osui hänelle sopivaan saumaan.

– Kiinnostukseni kuntasektoria kohtaan sekä työpaikan ja kodin sopiva etäisyys takasi sen, että päädyin hakemaan tehtävää. Toisaalta minua kiinnosti kuntien tarjoama kaksoisjohtamisrakenne. Virkamiehet ja poliitikot johtavat yhteistyössä ja vahvassa vuorovaikutuksessa, Seikola pohtii.