Laitilan Nuokkari keskustan vilskeessä

0
Odessa ja Adele Laivoranta testaamassa uutta biljardipöytää.

Laitilan Nuokkari on muuttanut paloaseman tiloista Kauppakadulle Laitilan Tuvan tiloihin. Nuokkarilla käyviltä nuorilta oli tullut toivomuksia uusista tiloista lähempänä keskustaa ja toiveiden mukainen vuokrausilmoitus löytyi juuri sopivasti.

Tilojen suunnittelussa nuoret ovat päässeet mukaan ja äänestäneet esimerkiksi ikkunateippauksien väreistä sekä tarjolla olevista aktiviteeteista.

Uudet tilat ovat ehdottomasti onnistuneet. On sopivasti valoa, avaruutta, uutta ja vanhaa. Huomion kiinnittää mattamusta biljardipöytä.

Bilispöydän lisäksi tiloista löytyy sohva, telkkari, videopelejä sekä tilaa hengailuun ja kaikenlaista tekemistä, kuten hamahelmiä, palapelejä ja pöytäjalkapallo. Uusien tilojen myötä Nuokkarilla on myös laajemmat aukioloajat, kun tiloja ei jaeta erinäisten ryhmien kanssa.

Jatkossa nuoret pääsevät esittämään toiveita ja päättämään vieläkin enemmän Nuokkarin tarjoamasta toiminnasta.

– Tarkoitus olisi, että aletaan pitämään kuukausittain talokokouksia, joissa nuoret pääsevät vaikuttamaan järjestettävään ohjelmaan, kertoo nuorisopäällikkö Noora Mantere.

Hänen mielestään uudet tilat ovat viihtyisät, mutta niiden aiempiin tiloihin verrattuna pieni koko rajaa valitettavasti tekemismahdollisuuksia. Nuorilta tulleissa kommenteissa esiin on noussut erityisesti hyvä sijainti. Mantereen oma lempijuttu tiloissa on upouusi biljardipöytä.

Sisarukset Odessa ja Adele Laivoranta pelailivat biljardia Nuokkarilla. Heistä uudet tilat ovat hyvässä paikassa ja parasta on, että tarjolla on tuttua tekemistä mutta myös paljon uutta. He ovat molemmat äänestäneet Nuokkaria koskevissa päätöksissä.

Hiihtolomalla he ovat olleet kavereidensa kanssa, käyneet uimassa ja ovat vielä menossa käymään isovanhemmillaan.

Nelli Koskinen ja Lumia Reivo olivat myös viettämässä aikaa Nuokkarilla. Koskinen kertoi äänestäneensä ikkunateippausten värien valintaan.

Heidän molempien mielestä on mukavaa, kun Nuokkari on lähellä kauppaa mutta miinuspuolena on tilojen pieni koko. Koskinen on viettänyt hiihtolomansa kavereiden kanssa ja Reivo kävi laskettelemassa.