Laitilan omaishoitajille maksuton uintikerta kerran viikossa

0
Arkistokuva

Sivistysvaliokunta päätti, että liikuntatoimi tarjoaa omaishoidon tukea saaville yhden maksuttoman uintikerran viikossa Laitilan uimahallissa. Käynti kuitataan uimahallin kassalla olevaan nimilistaan. Lisäksi liikuntatoimella on syys–toukokuun aikana kerran viikossa maksuton tuolijumppa, johon kaikki voivat osallistua.

Kristillisdemokraattien ja keskustan yhteisessä valtuustoaloitteessa esitettiin, että omaishoitajille tarjottaisiin maksuttomat perusliikuntapalvelut kuten jumpparyhmät sekä kuntosalin ja uimahallin käyttö.

Liikuntatoimen vastauksessa valtuustoaloitteeseen todetaan, että tämän vuoden talousarviossa omaishoitajien maksuttomiin liikuntapalveluihin ei ole varauduttu. Mikäli kaupunki päättää tarjota maksuttoman kuntosalin käytön omaishoitajille, talousarvioon tulisi lisätä 25 000 euron lisämääräraha.

Omaishoidon tukea saa Laitilassa yhteensä 96 henkilöä.