Miksi rakastamista pitää hävetä?

0

Vietän rauhallista lauantai-iltaa selaten Instagramia. Silmäni osuvat postaukseen miehestä, joka ilmoittaa olevansa homoseksuaali. Kuvan kommentit pursuavat haukkumista ja tappouhkauksia. Hymyni hyytyy, eikä minua piristä enää mikään.

Miksi heteroparit saavat näyttää rakkauttaan julkisesti mutta homoparit eivät? Yhteiskuntamme on sekaisin. Vuosikausien ajan ihmisiä on tuomittu siitä, keitä he rakastavat.

Heterot saavat huudella itsestään niin paljon kuin lystäävät, kun taas homoparit saavat pelkästä olemassaolostaan vihaa niskaansa kuin saavista kaatamalla. Miksi heteroita ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia pitää kohdella eri tavoin?

Sosiaalisessa mediassa esiintyy harmittavan paljon homofobiaa. Olen valitettavasti huomannut, että kaapista tulleita tai seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavia vaikuttajia haukutaan muita enemmän eikä tappouhkauksiltakaan vältytä.

Monissa maissa homoseksuaalisuus on kiellettyä ja homoseksuaalisista teoista voi saada jopa kuolemanrangaistuksen. Millainen ihmishirviö pitää olla, että pystyy viittaamaan kintaalla niin vakavalle asialle? Kaikki ovat erilaisia.

Jotkut rakastavat vastakkaista sukupuolta, jotkut samaa ja jotkut kahta tai useampaa. Miksi ihmisiä pitää tuomita siitä, että he rakastavat? Rakkaus on äärimmäisen fantastinen asia. Ei ole häpeä rakastaa ketä rakastaa. Häpeä on tuomita joku siitä, että hän rakastaa.

Tarkoituksenani ei ole hyökätä heteroita vastaan. Tietenkin heterot ovat yhtä arvokkaita kuin sateenkaari-ihmiset. Toivon vain, että heterot, jotka käyttäytyvät homovastaisesti, lopettaisivat kitinänsä siitä, kuinka esimerkiksi homo-, bi- tai panseksuaalisuus on synti.

Seksuaalinen suuntautuminen on tavallinen ja luonnollinen asia. Se on tärkeä piirre ihmisessä, eikä sitä voi itse valita.

Ratkaisuna homofobian kitkemiseen on jo olemassa toimivia keinoja, joita kannatan. Tällaisia ovat esimerkiksi pride-liike, joka rohkaisee sateenkaariväkeä rakastamaan, keitä rakastavat, ja olemaan omia itsensä, sekä seksuaalivähemmistöjen esille tuominen sarjoissa ja elokuvissa.

Nuoret viettävät paljon aikaa sarjoja ja elokuvia katsellen. Niistä he voivat vastaanottaa tietoa seksuaalivähemmistöistä ja oppia hyväksymään niitä.

Näiden keinojen lisäksi olen sitä mieltä, että kouluissa pitäisi välittömästi puuttua homofobiseen käytökseen. Näin nuoret alkaisivat ymmärtää, että heidän käytöksensä on väärin eikä ketään saa loukata seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Maailma olisi paljon parempi paikka, jos hyväksyisimme kaikki ihmiset sellaisina kuin ovat. Mitä väliä, onko kyseessä hetero vai joku muu? Seksuaalinen suuntautuminen ei ole häpeä.

Huolestunut yläkoululainen