Munaxin välipalan myynti lähtenyt hyvin käyntiin – Vienti Ruotsiin alkaa

0
Laitilalaisen Munaxin välipalat ovat saaneet kuluttajilta myönteisen vastaanoton. Vienti Ruotsiin alkaa tässä kuussa.

Munax Oy lanseerasi viime syksynä lusikoitavan välipalan, Pure snackin. Kuluttajat ovat ottaneet Munaxin mukaan tuotteen hyvin vastaan. Välipaloja aletaan viedä helmikuussa Ruotsiin.

Tuotteen pääraaka-aine on kananmunan valkuainen ja tuote on fermentoitu. Munaxin mukaan fermentointi mahdollistaa tuotteen lohkeavan rakenteen, hyvän maun ja sen, ettei siihen ole tarvinnut lisätä säilöntäaineita.

– Pure snackin tuotekehitys oli meille monen vuoden projekti. Fermentointi tällaisen tuotteen osalta vaati isoja tuotekehitysponnisteluja. Saamme olla ylpeitä, että suomalainen innovaatio pystyy myös tällaisiin tuotteisiin, joilla on valtava vientipotentiaali, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Matti Nyfors .

Kuluttajatutkimuksen mukaan kuluttajat kaipasivat markkinoille tuotteita, jotka maistuvat hyviltä, sisältävät vain vähän kaloreita, eivät sisällä lisättyjä säilöntäaineita ja sopivat koko perheelle. Monelle on myös tärkeää, että tuote on maidoton ja gluteeniton.

– Kiitos kuluttajille, jotka haluavat suosia kotimaassa valmistettuja lähiruokatuotteita ja ovat löytäneet meidän tuotteemme. Pure Snack vastasi suoraan kuluttajien toiveeseen. Tämän tuotteen vahvuus on myös se, että se pitää ihan oikeasti nälän poissa, sillä kananmunasta saa paljon proteiinia. Silti tuote ei ole pelkkä proteiinituote, vaan tuote sopii koko perheelle, jatkaa Nyfors.

Pure snackin uusi maku on päärynä-omena.

– Meidän tuotekehitystiimimme tekee upeaa työtä. Makumaailmojen yhdistäminen on kiinnostavaa ja pitkäkestoista työtä. Päärynä-omenan jälkeen on tulossa myös muita mahtavia uutuuksia. Tuskin maltamme odottaa, että saamme tiedottaa näistä, paljastaa Munax Oy:n tuotekehityspäällikkö Emma Mäkelä .

Kun Pure snackin nimeä luonnosteltiin, oli selvää, että tuote lähtee myös kansainvälisille markkinoille. Tästä syystä piti löytää nimi, joka toimii joka maassa.

– Se, että meillä on sama tuotemerkki joka maassa, on meidän kokoiselle yritykselle merkittävä asia muun muassa hävikinhallinnan kannalta. Tästä syystä purkissa lukee makuvariaatiot aina englanniksi. Nytkin päärynä-omena-purkissa lukee Pear-Apple. Ruokahävikin minimointi on meille tärkeä asia, jatkaa Mäkelä.

Pure Snack löytyy kevään 2022 aikana Ruotsin vähittäiskaupassa.

– Tämä on meille upea juttu. Olemme saaneet näin nopeasti vientimarkkinat auki. Terveelliset ja luonnolliset proteiinituotteet kiinnostavat myös muissa maissa, jatkaa Nyfors. ­­

Ruotsissa jakelijana toimii Kronägg. Kronägg on tunnettu kananmunistaan ja on yksi Ruotsin suurimmista kananmunapakkaamoista.