Naisleijonat kohtaa pronssiottelussa Sveitsin – Päästäänkö Laitilassa juhlimaan olympiamitalia?

0
Susanna Tapani, Jenni Hiirikoski ja Petra Nieminen pyörittivät kiekkoa viime syksyn MM-kisoissa Sveitsin maalilla. Arkistokuva: Tiina Puputti

Naisleijonat kohtaa pronssiottelussa Sveitsin. Asetelma on toisintoa viime vuoden MM-pronssiottelusta, jossa Suomi putsasi pöydän ja nappasi pronssimitalin Naisleijonille. Peli alkaa kello 13.30.

Naisleijonien ottelut alkoivat alkulohkossa tahmeasti, mutta pelien edetessä joukkueen otteet ovat varmistuneet.

– Meillä oli hieman haasteita alussa, mutta nyt pelaamme sellaista peliä kuin olemme halunneet koko ajan pelata. Vahvuutemme on nopeus. Meidän pitää hyödyntää tätä ja kontrolloida peliä, jolloin Sveitsin on vaikeampi pysäyttää meitä. Mitalipeleissä on oltava keskittynyt, pelattava fiksusti ja oltava nälkäinen. Päästimme Sveitsin viimeksi liian helpolla, joten nyt meidän on vain pysyttävä pelisuunnitelmassamme, avaa hyökkääjä Michelle Karvinen.

Päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan otteluun valmistautuminen alkaa aiemman Sveitsi-ottelun tarkastelulla.

– Katsomme pelin ja palautamme sen asiat mieleen. Sveitsillä on vaarallinen ykköskenttä, joten etsitään lääkkeet siihen joukkueena ja katsotaan sitten, miten lähdemme taktikoimaan. Uskon, että tämä tarina on viimeistä lukua vaille valmis ja me kirjoitamme sen huomenna.

Naisleijonissa ykkössentterin paikalla pelaa laitilalaislähtöinen Susanna Tapani. Hän edustaa Suomea jääkiekossa olympialaisissa kolmatta kertaa. Vuonna 2014 Sotšissa Suomi tuli viidenneksi ja vuonna 2018 Pyeongchangissa kolmanneksi. Pronssimitaliaan Susanna Tapani tuli näyttämään myös kotikonnuilleen.