Naisleijonat kohtaa välierässä Yhdysvallat – Susanna Tapani osui kertaalleen Japania vastaan

0
20 vuotta vanhassa kuvassa Susanna Tapani esittelee Laitilan Sanomien jutussa ringettevarustusta, joka tulee pelipaidan ja housujen alle. Kukapa olisi arvannut, että laitilalaisesta tulee kansainvälinen tähti sekä ringetessä että jääkiekossa. Arkistokuva: Laitilan Sanomat 22.2.2002

Jääkiekossa naisleijonat on edennyt jo välieriin. Maanantai-iltapäivällä nähtävässä ottelussa Suomi saa jälleen vastaansa Yhdysvallat, jolle kärsi alkulohkossa tappion lukemin 5–2. Peli alkaa kello 15.10.

Päävalmentaja Juuso Toivolan kuvaa tulevaa ottelua revanssin paikaksi.

– Revanssi meillä kaikilla on mielessä ensimmäisen pelin jälkeen, ehdottomasti. Uskomme, että meillä on avaimet voittoon. Pysytään kiekossa, tehdään päämäärätietoisia syöttöjä, yritetään maaleja ja säilytetään jäähykuri. Pysytään viidellä viittä vastaan ja erikoistilanteita skarpataan, niin hyvä tulee.

Lauantaina naisleijonat murjoi Japanin puolivälierässä

Suomi pääsi heti ottelun alkuun ylivoimalle, josta Petra Nieminen tykitti Suomen upealla laukauksella 1–0-johtoon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Nelli Laitinen laukoi viivalta ja Viivi Vainikka ohjasi Suomen jo kahden maalin karkumatkalle. Japani kuitenkin kavensi ylivoimahyökkäyksestä erätaukolukemiksi 2–1.

Toisessa erässä Suomi lisäsi johtoaan 3–1:een Michelle Karvisen maalilla. Nieminen tälläsi erässä päivän toisella täysosumallaan 4–1.

Nieminen täydensi hattutemppunsa heti kolmannen erän alussa. Laitilalaislähtöinen Susanna Tapani ja Sanni Hakala sinetöivät Suomen voiton 7–1-lukemin.

Joukkueen päävalmentaja Juuso Toivola oli vakuuttunut siitä, että joukkueen valmistautuminen osui nappiin.

– Helpottava voitto. Oikein hyvä. Aloitettiin valmistautuminen jo torstaina ja suunnattiin katseet tähän päivään. Luotiin uskoa tähän joukkueeseen ja joukkue syttyi sisältä päin. Peli kyllä jännitti alusta loppuun, mutta todella suuri kiitos joukkueelle. Tuossa joukkueessa on tosi iso voima. Välierää kohti, Toivola kuvasi.