Naisleijonille ensimmäinen voitto – Susanna Tapani viimeisteli 5–0 voiton

0
Naisleijonat saivat vihdoin onnistumisen. Arkistokuvassa Susanna Tapani, Jenni Hiirikoski ja Petra Nieminen pyörittivät kiekkoa Sveitsin maalilla. Olympialaisten alkulohkossa Sveitsi voitti Suomen 2-3.

Tiistain ottelussa nähtiin Naisleijonilta aivan uudenlaista otetta, kun joukkue löi Venäjän olympiajoukkueen lukemin 5–0.

Suomi pääsi heti ensimmäisessä erässä pelin päälle ja Sanni Rantala onnistui laukomaan Suomen 1–0 johtoon. Onnistumisia nähdään myös erän viime metreillä, kun Michelle Karvinen kasvatti maalieron 2–0 Suomen ylivoimatilanteessa.

Toisessa erässä Suomen vakuuttavat otteet jatkuivat, kun Jenniina Nylund vei Suomen 3–0 johtoon. Suomalaistykitys jatkui, kun Minnamari Tuominen ja laitilalaislähtöinen Susanna Tapani laukoivat lähes perättäin Naisleijonat 5–0 johtoon.

Kolmannessa erässä ei nähty uusia maaleja.

Päävalmentaja Juuso Toivola oli tyytyväinen joukkueen otteisiin.

– Oli helpottunut nähdä, miten joukkue pelasi. Eilen sanoin, että joukkue oli valmistautunut hyvin peliin, mutta tulos ei ollut hyvä. Tänään ne molemmat natsasi. Olen todella tyytyväinen. Laajalla rintamalla maaleista on apua koko joukkuehenkeen ja tähän meidän tulokseen.

Viikonloppuna puolivälierissä Suomi saa vastaansa Japanin.