Naisleijonille olympiapronssia – Susanna Tapani teki pronssiottelussa tärkeän maalin

0
Susanna Tapani tapasi lapsia Laitilan mitalijuhlissa vuonna 2018 Pyeongchangin olympialaisten jälkeen. Naisleijonat nappasivat olympiapronssia myös Pekingistä. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Naisleijonat otti olympiapronssia keskiviikkona Pekingin olympiaturnauksessa. Suomi löi pronssiottelussa Sveitsin lukemin 4–0.

NAISTEN jääkiekkomitaleista on pelattu ensimmäisen kerran olympiatasolla Naganossa 1998. Suomen joukkue nappasi tällöin olympiapronssia. Tämän jälkeen Suomi on kotiuttanut olympiamitalin, niin ikään pronssisen, Vancouverin vuoden 2010 sekä Pyeongchangin 2018 olympialaisista.

Pronssijoukkueessa mukana olevalle laitilalaislähtöiselle Susanna Tapanille Pekingin pronssimitali on toinen olympiamitali. Hän oli mukana myös neljä vuotta sitten Pyeongchangissa.

Pronssipelissä Sveitsiä vastaan Susanna Tapani teki vähämaalisen alun jälkeen vapauttavan 2–0 maalin alivoimalla. Laitilasta ei ole tullut muita olympiamitalisteja.

PEKINGISSÄ naisleijonien päävalmentaja vaihtui kesken kisojen, kun Pasi Mustonen joutui lähtemään henkilökohtaisten syiden takia kotiin. Vastuun otti jo aiemmin valmennusjohdossa toiminut Juuso Toivola.

Joukkueen kokeneimmat pelaajat olivat olympiaturnauksessa mukana neljättä kertaa. Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski ja Minnamari Tuominen olivat Naisleijonien matkassa voittamassa olympiapronssia jo Vancouverissa 2010. Ensikertalaisia joukkueessa oli mukana 11.

Naisleijonat Pekingin olympiaturnauksessa:

Eveliina Mäkinen, Meeri Räisänen, Anni Keisala, Sini Karjalainen, Jenni Hiirikoski, Sanni Rantala, Ella Viitasuo, Nelli Laitinen, Minnamari Tuominen, Ronja Savolainen, Elisa Holopainen, Sanni Vanhanen, Petra Nieminen, Sanni Hakala, Viivi Vainikka, Julia Liikala, Jenniina Nylund, Emilia Vesa, Michelle Karvinen, Sofianna Sundelin, Noora Tulus, Tanja Niskanen ja Susanna Tapani.