Naisleijonille tappio Yhdysvaltoja vastaan – Suomi kohtaa pronssiottelussa Sveitsin

0
Laitilalaislähtöinen Susanna Tapani onnistui maalinteossa kovia yhdysvaltalaisia vastaan. Naisleijonat taistelevat olympipronssista keskiviikkona. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Naisleijonat taipui maanantaina 4–1 tappioon Yhdysvaltoja vastaan Pekingin olympialaisissa. Ensimmäisessä erässä Suomen maalilla Anni Keisala pysäytti erän puolessa välissä Yhdysvaltojen Amanda Kesselin läpiajon. Keisala joutui venymään erän lopussa useampaankin loistotorjuntaan Yhdysvaltojen pyörittäessä pitkiä hyökkäyksiä.

Toisessa erässä Suomi joutui alivoimalle Tanja Niskasen ottaessa kampitusjäähyn. Yhdysvallat käytti paikan hyväkseen ja meni 1–0-johtoon. USA kasvatti johtoasemaa erässä edelleen 2–0:aan.

Kolmas erä ei alkanut suomalaisittain toivotulla tavalla; Petra Nieminen otti jäähyn poikittaisesta mailasta erän ensimmäisillä minuuteilla. Suomi kesti alivoiman hienosti, eikä antanut Yhdysvalloille siimaa kasvattaa maalieroa.

Yhdysvallat puolusti vahvasti läpi erän ja kasvatti johtoasemaansa edelleen 3–0:aan. Kun peliä oli jäljellä alle 30 sekuntia, kavensi Susanna Tapani Yhdysvaltojen johdon 3–1. Viimeisillä sekunneilla nähtiin onnistumisia kuitenkin myös Yhdysvaltojen osalta; Abby Roque laukoi ottelun viimeisen maalin ja ottelu päättyi USA:n 4–1 voittoon.

Suomi kamppailee olympiapronssista keskiviikkona Sveitsiä vastaan.

Päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan ottelu oli tiukka. Joukkue pelasi Toivolan mukaan pelillisesti hyvin.

– Oli tiukka matsi. Ensimmäinen erä oli todella hyvä. Se oli hyvää peliä. Toisessa erässä hyvää oli, että uskalletaan pelata ja pysytään kiekossa. Se aiheuttaa kuitenkin sitä, että joudumme liian paljon pyörimään omissa. Kolmas erä oli mahdollisuuksia antava. Sveitsillä on vaarallinen ykköskenttä, joten etsimme joukkueen kanssa tähän lääkkeitä ja taktikoimme tältä pohjalta. Uskon, että tarina on viimeistä lukua vaille valmis ja me kirjoitamme sen keskiviikkona.