Neuvolan seinissä seikkailevat metsän eläimet – Lukiolaisten värikkäät taideteokset ilahduttavat kävijöitä

0
Neuvolan seinissä ja pylväissä seikkailevat metsän eläimet. Kuvat: Tuulia Kujanpää.

Laitilassa neuvolapalvelut siirtyivät viime vuonna kaupungintalon yhteyteen. Siirtymä Laitilan Terveystalolta kaupungintalolle oli toivottu, sillä juuri remontoidut tilat palvelevat neuvolatyössä hyvin.

Tilojen valkoiset seinät ja ympäristön toimistomaisuus saivat kuitenkin neuvolan henkilöstön ideoimaan keinoja tilojen elävöittämiseksi. Ideoinnin tuloksena yhteyttä otettiin Laitilan lukion kuvataiteen lehtori Elisa Huhtiseen, joka kuvataideryhmänsä kanssa lähti luomaan tiloihin taidetta.

Lukiolaiset tekivät neuvolan odotustiloihin maalauksia, joissa seikkailevat suomalaisen metsän eläimet. Värikkäät ja veikeät luontoaiheiset teokset ovatkin jo lyhyessä ajassa saaneet kiitosta niin henkilöstöltä kuin asiakaskunnaltakin.

– Neuvolassa toteutettu taide on mainio osoitus paikallisen osaamisen arvostamisesta ja yhteistyöstä eri kaupungin toimialojen välillä, Laitilan kaupunki tiedottaa.

Laitilan sote-toimialalla kerta ei silti ollut ensimmäinen. Myös kaupungintalon sote-toimitilojen käytävälle on hankittu lähellä tuotettua taidetta.

Syksyllä käytävälle hankittiin kaksi suurikokoista valokuvateosta. Kuvien ottaja löytyi oman henkilöstön joukosta. Laitilan kuvaajiin kuuluva palvelusihteeri Johanna Koskinen antoi ottamansa teokset käytettäväksi, ja niiden joukosta valikoitui kaksi parhaiten tiloihin sopivaa teosta. Nekin ovat luontoaiheisia ja mikä tärkeintä: kuvaavat Laitilan luontoa.

– Taulut nostattavat niin henkilöstön kuin toimitiloissa asioivien asiakkaidenkin mieltä, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Hän on tyytyväinen niin neuvolassa kuin sote-käytävälläkin toteutettuun taiteeseen.

– Hienoa, että omassa henkilöstössä ideoidaan tällaista ja osaamista löytyy läheltä, Ahokas toteaa.