OP Lounaisrannikko etsii kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä – Kesäduuni tarjolla 30 nuorelle OP:n piikkiin

0
Kampassa halutaan paitsi tarjota nuorille kesätyömahdollisuuksia, myös tukea yhdistyksiä ja urheiluseuroja heidän toiminnassaan. Arkistokuva

OP Lounaisrannikko etsii helmikuun ajan Uudenkaupungin, Laitilan, Maskun, Taivassalon, Kustavin ja Lokalahden yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi ja OP Lounaisrannikko lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Nuorilta kesällä 2021 kerättyjen palautteiden mukaan 85 prosenttia koki, että kesätyöstä saatu kokemus edistää heidän työllistymismahdollisuuksiaan myös tulevaisuudessa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen avaa monelle nuorelle oven työelämään. Haluamme tukea nuoria saamaan mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa. Tekemämme kyselyn mukaan nuoret oppivat työelämätaitojen lisäksi myös taloustaitoja, sillä ensimmäinen kesätyöpalkka on monelle nuorelle tärkeä merkkipaalu oman talouden näkökulmasta, sanoo Lounaisrannikon OP:n toimitusjohtaja Sami Peura.

Kampanjan avulla OP Lounaisrannikko haluaa myös tukea Uudenkaupungin, Laitilan, Maskun, Taivassalon, Kustavin ja Lokalahden yhdistysten toimintaa. Tukea on tarjolla yhteensä 30 nuoren työllistämiseksi. OP Lounaisrannikko valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2022 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

INFO:

  • Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa op.fi/lounaisrannikko.
  • Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 14.3. –17.4.2022. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa op.fi/lounaisrannikko.