Piispa tutustui Pyhärannan seurakuntaan

0
Seurakunnan lapsi- ja nuorisotyönohjaaja Marika Pietilä antoi piispa Mari Leppäselle päiväkerholaisten tekemän kortin.

Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen vieraili Pyhärannan seurakunnassa 16.2. Helmikuussa virassaan aloittanut piispa aikoo käydä tutustumassa jokaiseen vastuullaan olevan 40 seurakuntaan; Pyhärannan vierailu oli järjestyksessä seitsemäs.

– Kyseessä ei ole piispantarkastus, vaan vierailu, tutustuminen seurakunnan ihmisiin ja toimintaan, Leppänen sanoi.

Piispaa emännöi Pyhärannan kirkkoherra Riitta Komu. Päivän aikana käytiin keskusteluja muun muassa seurakunnan talousnäkymistä.

– Meillä mietitään taloutta yhtä tarkasti kuin monissa muissakin seurakunnissa tällä hetkellä. Pieni työyhteisömme on myös hauras mikä näkyy sillä tavalla, että jos yksikin on pois, se vaikuttaa paljon. Sijaisia voisimme tietysti käyttää, mutta heitä on usein vaikea saada, Komu kertoi.

Leppäsen mukaan kirkko elää jatkuvassa muutoksessa mutta se ei tarkoita sitä, että muutokset välttämättä olisivat huonoja.

– Ne voivat myös avata uusia näköaloja. Muuttuvassa maailmassa kirkko edustaa pysyvyyttä, mutta kirkon ydin ei ole rakennuksissa eikä hallintorakenteissa.

Vierailupäivän päätteeksi Pyhärannan kirkossa pidettiin hartaustilaisuus ja juotiin iltateet yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Tilaisuudessa piispa puhui rauhan merkityksestä. Hän kertoi, miten koskettavaa on kun lapset ja nuoret ilmaisevat huolensa sodan uhkasta tai ilmastonmuutoksesta.

– Emme pysty suojelemaan lapsiamme kaikelta pahalta vaikka haluaisimme. Voiko kristitty tuntea rauhaa kun näkee kärsimystä?

Vierailun päätteeksi piispa sai kotiin viemisiksi Pyhärannasta kertovia lahjoja. Seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmän edustaja Vilma Stenius ojensi  piispalle Rauno Luttisen kirjoittaman pitäjänhistorian, kirkkoherra luovutti Ilkka Karrun tekemän puisen vakan joka oli täytetty marttojen leipomilla lusikkaleivillä ja seurakunnan lapsi- ja nuorisotyönohjaaja Marika Pietilä antoi päiväkerholaisten tekemän hellyttävän kortin.

– Kiitos tästä päivästä ja näistä ylenpalttisista lahjoista. On aina hienoa tulla käymään ja päästä näkemään tämä valtavan kaunis kirkko, Leppänen sanoi.