Raskaan liikenteen tehovalvonta: ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa puutteita Lounais-Suomessa

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisi valvoi tällä viikolla tehostetusti raskasta liikennettä. Eniten puutteita havaittiin ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa sekä kuormien varmistuksessa.

Kaikkiaan Lounais-Suomessa poliisi tarkasti valtakunnallisella tehovalvontaviikolla 273 raskasta ajoneuvoa. Ratsioita järjestettiin alueella kolmena päivänä, 8.–10. helmikuuta.

Seuraamuksia poliisi määräsi yhteensä 46 kuljettajalle. Yleisimmät poliisin havaitsemat puutteet liittyivät ajo- ja lepoaikoihin. Joka kymmenes tarkastettu kuljettaja sai mukaansa sakon ajo- ja lepoaikarikkomuksesta.

– Ajoaikoihin liittyvien rikkomusten lisäksi poliisi havaitsi tehovalvonnassa laiminlyöntejä erityisesti kuormien kiinnityksissä. Poliisin tavoite on, että liikenneturvallisuus paranisi, rikkomuksia ei tulisi vastaan eikä seuraamuksia tarvitsisi antaa. Ammattikuljettajilla ja kuljetusyrityksillä on oma osansa liikenneturvallisuuden parantamisessa, sanoo komisario Juha Koistila Lounais-Suomen poliisista.

Liikenteessä ylimääräinen kuljettajakortti

Poliisi antoi kuljettajille myös huomautuksia (34) ja paljasti valvonnassa ajopiirturirikkomuksia (8). Esimerkiksi yhdellä kuljettajalla oli hallussaan kaksi kuljettajakorttia. Poliisi otti haltuunsa ylimääräisen kortin.

– Piirturin peukalointi ja muu vilppi on paitsi laitonta ja myös vaarallista. Ajoaikoihin ja -piirtureihin liittyvillä rikkomuksilla on suuri vaikutus liikenneturvallisuuteen ja ne valitettavasti myös vääristävät kilpailua ammattiliikenteessä, Koistila toteaa.

Poliisin maanlaajuinen raskaan liikenteen tehovalvontaviikko on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (ROADPOL) valvontateemaa.