Ravit: Merciless Cat palasi voittajaksi

0
Laitilalainen Jere Kiveinen on Merciless Catin vastuuvalmentaja ja viisivuotiaan oriin vakiokuski. Hevosen toinen voitto tuli tiistaina Teivossa.

Rauli Ala-Karvia

Laitilalainen viisivuotias lämminveriori Merciless Cat on kilpaillut raveissa harvakseltaan. Viime vuonna se voitti elokuussa Turussa ja oli syyskuussa Forssassa toinen. Teivossa tiistaina Andover Hallin poika palasi voittajaksi.

Laitilalainen Jere Kiveinen ajoi valmennettavaansa johtaneen Le Lovetailin perässä, ja loppusuoralla Kiveinen nosti ajokkinsa haastamaan. Ari Moilasen ohjastama Le Lovetail laukkasi maaliin, kun laitilalaisori oli juuri saamassa yliotteen.

Voittoaika täyden matkan tasoitusajossa oli 18,5. Merciless Catin omistavat Erkka Junnila ja Anne Tuuna. Junnila on myös oriin kasvattaja.

– Kaikki meni nappiin, vaikka hevonen ei vielä ihan ymmärrä, mistä raveissa on kysymys. Talven ensimmäinen kilpailu meni pieleen, sillä ori löi hokkikengillä kintereeseen. Tähän kilpailuun kengitystä ja varustusta sen vuoksi muutettiin, Kiveinen selvitti voittoisan juoksun jälkeen.

Samoissa raveissa Jere Kiveinen ohjasti kakkossijan Kukkarosuon Kurkolla (32,9) vain turpakarvojen erolla voiton vieneeseen Dalton Buugiin.

Teivosta kolmossijan ravasi laitilalaisen Heikki Seikon omistama Laurenz von Bentz (16,6a) kuskinaan Antti Teivainen.

Samoissa Teivon tiistaikisoissa Jere Kiveinen otti kuskina nelostilan euralaisella Mama’s Golden Girlillä (18,4a) ja laitilalaisen Pia Lampolahden Gene Touch (17,1a) kuutosen Antti Teivaisen naruttelemana.