Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta nousujohteisella uralla

0
Säästöpankin Rauman konttorin remontin valmistumista odottavat (vasemmalta) asiakkuuspäällikkö Minna Vilén, yksityispankkiiri Mikko Kalli, asiakkuuspäällikkö Maarit Kumlander ja palveluneuvoja Jesse Syvänen. Kuvaaja: Samuli Ahtiainen

Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan liiketoiminnan kehitys jatkoi vuoden 2021 aikana vahvalla nousujohteisella uralla, Säästöpankki tiedottaa. Pankin liikevoitto kasvoi 8,4 prosenttia 1,78 miljoonaan euroon erityisesti asiakasliiketoiminnan vahvan tuloksen siivittämänä.

Pankin korkokate säilyi alhaisesta korkotasosta huolimatta lähes ennallaan 3,2 miljoonassa eurossa, kun taas nettopalkkiotuottojen määrä kasvoi yli viidenneksellä 2,7 miljoonaan euroon. Pankin luottokanta kasvoi 3,1 prosenttia yhteensä 186,6 miljoonaan euroon, talletukset 3,3 prosenttia 179,9 miljoonaan euroon ja asiakkaiden rahasto- ja vakuutussäästöjen määrä yli 17 prosenttia 84,2 miljoonaan euroon. Liiketoimintavolyymien kasvun rinnalla pankin vakavaraisuus vahvistui vuoden aikana yli prosenttiyksikön verran 26,13 prosenttiin.

– Vuosi 2021 oli meille monin tavoin onnistunut, ja siten hieno osoitus pankkimme määrätietoisesta etenemisestä kannattavan kasvun polulla. Huipputuloksen taustalla on sitoutuneen ja osaavan henkilöstömme tekemä sinnikäs työ asiakkaidemme taloudellisen hyvinvoinnin puolesta, kertoo Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan toimitusjohtaja Ossi Öhman tyytyväisenä.

Rauman uuden konttorin remontti valmistuu kevään aikana

Säästöpankin uuden konttorin avaaminen Raumalle Kauppakeskus Wänniin etenee suunnitelmien mukaisesti. Konttoriremontin toteuttaa Rakennus A & J Laakeristo Oy Eurajoelta, ja tilojen on tarkoitus avautua asiakkaille toukokuussa.

Rakennustöiden valmistumiseen saakka pankki palvelee alueen asiakkaita ajanvarauksella väliaikaisissa tiloissa Sytyttimessä Sinkokadulla.

– Meidät on alusta lähtien otettu Raumalla hienosti vastaan, ja kysyntä kaikille palveluillemme on ollut jopa yllättävän vilkasta vuoden ensimmäisten viikkojen aikana. Laajensimme juuri Sytyttimessä käytössämme olevia tiloja, joten sopiva neuvotteluaika löytyy joustavasti ja nopeasti sekä nykyisille että tuleville asiakkaillemme myös Wännin tilojen valmistumista odotellessa, lupaa Säästöpankin asiakkuuspäällikkönä Raumalla toimiva Maarit Kumlander.