Yhdysvallat naisleijonia vahvempi olympialaisten avausottelussa – Tapani iski kaksi maalia

0
Susanna Tapani on tuttu näky maajoukkuepaidassa. Kuva: Pasi Mennander

Pekingin talviolympialaiset avattiin suomalaisittain torstaina. Naisleijonat avasi olympiaturnauksen 2-5-tappiolla hallitsevaa olympiavoittajaa Yhdysvaltoja vastaan.

Yhdysvallat eteni ensimmäisessä erässä jo 2-0 johtoon ja tuplasi johtonsa toisessa erässä, kun Suomi oli pinteessä omalla puolustusalueellaan. Yhdysvaltojen kapteeni Kendall Coyne Schofield hyödynsi paikat ja vei kahdella maalillaan joukkueensa jo 4-0 johtoon.

Suomi tuli paremmin mukaan kolmanteen erään ja avasi maalitilinsä, kun Susanna Tapani osui ensin ylivoimalla ja vielä toistamiseen ajassa 57.40. Kiekko kimposi tolpan kautta maalin sisällä olevaan kameraan, mutta peli sai jatkua loppuun asti. Maali tarkistettiin ja hyväksyttiin vasta ottelun päätyttyä. Kun maali hyväksyttiin, pelikello palautui aikaan 57.40, joten viimeinen 2 minuuttia ja 20 sekuntia pelattiin uudelleen. Suomi haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei sitä enää saanut. Suomen maalilla Anni Keisala torjui 47 kertaa.

– Saatiin suht hyvä alku ekaan erään, mutta toka erä oli kohtalokas meille. Siihen meidän pitää löytää lääkkeet, miten päästään pois omista ja katkottua pitkiä hyökkäyksiä. Kolmanteen erään saatiin hyvä energia. Aika iso ero oli toisen ja muiden erien välillä. Lähdetään parantamaan peliä, maalintekijä Susanna Tapani summasi.

– Yhdysvallat oli parempi, siitä ei ole kysymystäkään. Ihan alright eka erä. Kakkoserä ei pienintäkään palaa, vanha tuttu ongelma. Ratkaisut on ollut jo pitkään, mutta emme ole pystyneet toteuttamaan niitä. Riistoon pitäisi pystyä ensimmäisen 15 sekunnin aikana ennen kuin maitohapot tulee ja jos et sitä klaaraa, niin se on menoa, päävalmentaja Pasi Mustonen kertasi.

– Yhdysvallat tuli tosi fokusoituneena ja oli tosi vahva peli heiltä. Meidän toiset erät jatkuivat hankalina. Hyviä maalintekopaikkoja ensimmäisessä erässä, paljon hyvääkin löytyi. Molemmat maalit ylivoimalla ja se tekee hyvää koko joukkueelle. Nyt vaan kohti tasakenttämaaleja sitten, apuvalmentaja Juuso Toivola päätti.

Naisleijonat kohtaa seuraavaksi Kanadan Suomen aikaa lauantaiaamuna klo 6.10.