Aurinkoinen päivä katkesi karkkisadekuuroon – Laitilan lukion abit viettivät perjantaina penkkareitaan

0
Kuorma-autoajelun reitti kulki Vihtorinkadulta Keskuskadulle. Abien hilpeää joukkoa vastassa oli yleisöä kadun molemmin puolin.

Kuorma-auto peruutti lukion pihamaalle ja Leevi Lahdenranta kiirehti ripustamaan sen kylkiin vanerit, joista on luettavissa mitä Laitilan lukion abeilla on sanottavaa tänä vuonna.

Penkkarit järjestettiin tänä vuonna koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisesti vasta maaliskuun viimeisenä päivänä.

– Ei tämä ole huonokaan vaihtoehto. Ehkä ihan hyväkin juhlia tässä vaiheessa, Lahdenranta totesi.

Toisin kuin tavallisesti abit eivät penkkareiden jälkeen vetäydykään lukemaan kirjoituksiin, koska ne ovat jo onnellisesti takana päin.

Daltonin siskoksiksi pukeutuneet Fredrika Uusikartano, Olivia Isolauri, Anette Mäkinen ja Emilia Sukari kertoivat odottaneensa penkkareita ”vaikka kuinka kauan”.

– Päivä paranee vielä kun päästään kuorma-auton kyytiin, Daltonit kertoivat.

Pähkinäpensaan päiväkodin aidan vieressä oli jo ruuhkaa, kun lapset yrittivät nähdä, joko kuorma-auto tulisi. Malttamattomana odottivat Aada Soinu, Seela Seikola, Onni Soini ja Ville Kyrkkö abeja saapuviksi. Onni tiesi senkin, että kyydissä on ainakin Batman.

– Nyt se tulee, lapset hihkaisivat, mutta kulman takaa ajoikin vain Laitilan kaupungin pakettiauto.

Karkkia, karkkia, alkoi yhtäkkiä yhteishuuto eikä aikaakaan, kun päiväkodin takaa tieltä kuuluikin pillien vihellystä ja tööttäystä.

Ja niin hihkuvat lapset pääsivät pian karkkisateeseen, joka ei ihan yltänyt aidan toiselle puolelle asti. Turvallisuussyistä päiväkodin aikuiset keräsivät makeiset talteen, jotta pienimmät eivät juoksisi auton alle.

Laitilan keskustaan oli jo kokoontunut väkeä molemmin puolin tietä, kun abien kuorma-auto kaartoi Vihtorinkadulta Keskuskadulle.

Karkkia satoi, pillit vihelsivät ja vilkutettiin iloisesti puolin ja toisin. Hei, hei abit ja mukavaa kevään jatkoa.