Autokorjaamo pystyyn kavereiden aloitteesta

0
George Barbaros seuraa vierestä, kun asentaja Igor Isak tarkistaa Mersun ohjausnivelten kuntoa.

Arto Kanerva

George Barbaros päätti viime vuoden lopulla ryhtyä yrittäjäksi ja perustaa autokorjaamon. Alkujaan Moldovasta Suomeen tullut mies on asunut viimeiset kahdeksan vuotta Hinnerjoella ja kehuu Laitilan olevan sopivan kokoinen ja hyvien yhteyksien varrella korjaamotoiminnan aloittamiseen.

– Viime vuonna tuli ostettua muutama auto ja lähin sopiva korjaamo on Seinäjoella, joten matka oli turhan pitkä. Ensin oli ajatuksena vuokrata parille autolle pieni halli jostain sieltä seudulta ja moni tuttukin kyseli, minne voisi autonsa viedä remonttiin.

Lopulta sitten ajatus kypsyi niin pitkälle, että George perusti joulukuussa yrityksen ja Laitilan Motormek Oy löysi tammikuussa toimitilat Suulimäenkujalta.

– Hallissa on kaksi autonosturia ja tilaa on sen verran, että nosturipaikkojen lisäksi halliin mahtuu 3–4 autoa.

Alkuvaiheessa asiakkaat ovat olleet lähinnä Georgen tuttuja ja autoja on päivittäin ollut työn alla 1–3 kappaletta. Yrittäjä palkkasi töihin ammattitaitoisen asentajan, mutta sen verran hiljaista on alkuvaiheessa ollut, ettei George itselleen vielä yrityksestä palkkaa saa. Niinpä hän jatkaa toistaiseksi vuorotöissä autotehtaalla.

– Ajatuksissa on laajentaa toimintaa autokauppaan, mutta siihen on vielä pitkä matka, George toteaa.

Ainakin toistaiseksi George suhtautuu epäileväisesti sähköautoihin. On sellaisen hankkimista itsekin kyllä ajatellut, mutta ajomatka yhdellä latauksella ja latausaika pistävät vastaan.

– Ei vaikuta hyvältä, jos pitäisi lähteä ajamaan 500 kilometrin matka, ajomatka yhdellä latauksella on 300 kilometriä ja sitten tarvitaan 2–3 tunnin lataus. Kehitystä täytyy tapahtua vielä paljon, ennen kuin maaseudulla asuvat ja pitkiä matkoja ajavat vaihtavat sähköautoon.