Demokratia alkaa tahdosta

0

Pyhärannan kokoomuksen ja perussuomalaisten valtuustoryhmät esittävät mielipidekirjoituksessaan, että aiemmin Pyhärantaa on kehitetty tasapuolisesti ja pääsääntöisesti sopuisasti. Toteamuksen jälkeen kirjoitus kuitenkin keskittyy asioihin yksinomaan negatiiviselta kannalta. Siinä muun muassa kuvataan tiettyjä ennen kuntavaaleja tapahtuneita asioita Yhteinen Pyhäranta -valtuustoryhmän aiheuttamiksi.

Kirjoituksessa arvostellaan kunnan viranhaltijoita ja jopa yksittäisiä työntekijöitä tavalla, joka ei ole rakentava. Tätä ei voida hyväksyä.

Politiikkaan kuuluu niin kritiikki kuin sananvapauskin ja Suomessa sananvapaudella on vahvat perustukset. Yhteinen Pyhäranta -valtuustoryhmä pitää kyseisen mielipidekirjoituksen sävyä kokonaisuudessaan syyttävänä ja epäasiallisena. Emme lähde oikaisemaan kokoomuksen ja perussuomalaisten valtuustoryhmien mielipiteen ilmaisuja, vaan toivomme jatkossa parempaa yhteistyötä. Tahtotilamme on edelleen hoitaa luottamustehtävät kuntalaisten parasta ajatellen ja kehittää kuntaa yhdessä kuntalaisten ja muiden valtuustoryhmien kanssa.

Kuten otsikon Samuli Parosen lainaus kertookin, demokratia alkaa kaikkien yhteisestä tahdosta. Alku on saattanut vaikuttaa kivikkoiselta ja menneiden vuosien taakkaa on itse kukin kantanut harteillaan tavalla tai toisella. Nyt suunta on kuitenkin eteenpäin – Yhdessä!

Yhteinen Pyhäranta -valtuustoryhmä