Fiilis kohdilleen ja uskoa omaan tekemiseen – Ringettenaiset lähtevät välierissä haastamaan sarjakärki Nokiaa ilman turhia paineita

0
Jyske lähtee kohti välieräpelejä hyvillä fiiliksillä.

Ari Anteroinen

Ringeten naisten SM-sarjan play off -pelit alkavat tänä viikonloppuna. Ja mikä riemastuttavinta, sarjanousija Laitilan Jyske on mukana.

Jatkosarjassa Jyske oli lopulta neljäs. Se tietää sitä, että vastaan tulee kärkijoukkue Nokia. Toisessa välierässä pelaavat Kiekko-Espoo ja Helsinki.

Jatkosarjan panoksettomassa päätösottelussaan 8.3. Jyske vieraili Raisiossa ja voitti lopulta maalein 4–5.

Korona on kiusannut Jyskettä monta kertaa, ja Raisiossakin kokoonpanoon saatiin lopulta vain yhdeksän kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Myös pöytäkirjaan merkattu valmennus ja joukkueenjohto oli mielenkiintoinen. Yleensä kentällä luistimet jalassa ja maila kädessä viilettävät Hanna Ropanen ja Lotta Ylitalo olivat valmentajina ja normaalisti huoltajana toimiva Virve Tuomi oli joukkueenjohtajan roolissa. 

Onko joukkue nyt terve ja iskussa tosipelien alkaessa lauantaina?

– Kaikki ovat terveitä, mitä nyt yksi vielä vähän oireilee, mutta toivotaan että hänkin kentälle pääsee, vastasi päävalmentaja Marlena Kuusisto maanantaina.

Kuusiston mukaan Jyske lähtee hyvillä fiiliksillä kohti kevään kovimpia pelejä.

– Vastaan tulee viime vuosien kestomenestyjä Nokia, joten jokaisella osa-alueella pitää onnistua finaalipeleihin pääsemiseksi. Fiilis vaan kohdilleen ja uskoa omaan tekemiseen, niin kaikki on mahdollista.

Kuusisto näkee joukkueellaan olevan mahdollisuudet mennä finaaliin, kunhan se pelaa ehjät 60 minuuttia ja luottaa itseensä.

– Sarjanousijana meillä on tässä hieno paikka. Paineet ovat ihan jossain muualla kuin meillä. Eli hieno pudotuspelikevät on tiedossa, naulaa Kuusisto.

Laitilan Jyskeen B-tyttöjen kevät ei ole aivan yhtä mukava. Tulevan lauantain sarjapelin, jossa vastassa on Ilves, jälkeen kausi on siinä. Mahdollisuudet pudotuspeleihin menivät viime viikonlopun tappioiden myötä.

Myös B-ringetteä on korona kurittanut ja matkan varrella on pelejä peruttu. Joukkueen oma peli meni hieman tukkoon, ja otteluista palautuminen hidastui.

Vaikka viimeisimmät pelit olivatkin joukkuetta seuranneiden mielestä hyvää suorittamista, niin maalinteko ontui.

Nokia–Jyske 19.3. klo 14

Jyske–Nokia 20.3. klo 18

Nokia–Jyske 26.3. klo 14

Jyske–Nokia 27.3. klo 12.30 (tarvittaessa)

Nokia–Jyske 30.3. (tarvittaessa)

Finaaliin kolmella voitolla, häviäjä pronssipeliin.