Jääkiekko: Jyske nousi RNK:n ohi jatkoajalla

0
Jyske on pystynyt kääntämään jatkoaikapelejä voitoksi, niin myös lauantaina. Arkistokuva: Jori Liimatainen

Juha Laine

Jostain se voima vain löytyy. Sellainen, jolla pelejä käännetään voitoksi. Myös niinä päivinä, kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä. Tätä pohdiskeli päävalmentaja Pasi Saarela, kun oma joukkue oli noussut jatkoajalla RNK:n ohi ja ottanut 6–5 voitolla pari sarjapinnaa.

Saarelalla on takuuvarmasti oma osuutensa tässä ominaisuudessa. Mittavan pelaajauransa aikana mies ei tahkonnut niissä joukkueissa, jotka poistuivat ensimmäisinä kesälomille. Lukuisissa pudotuspeleissä marinoitu Saarela tietää, millaisia lainalaisuuksia voittamiseen kuuluu. Ja niitä teesejä mies jakaa nyt eteenpäin kasvattajaseurassaan.

Lauantain kotivoitto ei todellakaan tullut ilmaiseksi. Runsaan 12 minuutin jälkeen vierasjohto oli 0–3 ja pelin puolessa välissä tilanne oli vielä 2–4.

– Jotenkin sellaista näennäispelaamista oli paljon. Tehtiin maalipaikkoja, mutta sellainen todellinen terävyys niistä puuttui, Saarela kritisoi.

Konsta Kerttula ja Aleksi Valla muodostivat Jyskeelle elintärkeän lenkin. Valla täräytti avausmaalin Kerttulan ahkeroidessa esityön ja osat vaihtuivat 2–3 kavennuksessa. Kiri lähti kunnolla liikkeelle toisen erän loppupuolella, kun Nico Juvonen (Patrik Sarin, Tommi Mieskoski) muutti tilanteeksi 3–4.

Yhden syöttöpinnan aiemmin kerännyt Kasper Grönvall tasoitti kamppailun kolmannen erän alussa. Ensimmäistä kertaa johtoasemaan kotijoukkueen johdatti Jyri Aulin (Mieskoski, Robert Cheffi). RNK tasoitti vajaat kolme minuuttia ennen pelin loppua. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kokonaista minuuttiakaan, kun tuttu tutkapari löi pisteen pelille. Valla maalasi, Kerttula syötteli yhdessä kolmen syöttöpinnan Sarinin kanssa.

Tämä oli jo kuudes Jyskeen jatkoaikapeli tällä kaudella. Voittoja on tullut kolme kuin myös tappioita.

Asetelma säilyy herkullisena loppuun asti. Jyskeellä on vielä neljä peliä jäljellä, ja se on ykkössuosikki nousemaan kahden parhaan joukkoon ja samalla nousukarsintapaikalle. Tämä tarkoittaisi lisäpelejä runkosarjan jälkeen.

– Niin kauan pelataan kuin mahdollista. Olisihan se hienoa saada play-off pelejä loppuun. Niissä on kuitenkin aina oma fiiliksensä, valmentaja Saarela muistutti.

VG-62 on tukevasti kärkipaikalla ja tulee siellä myös pysymään. Sama joukkue on myös Jyskeen seuraava vastus, ja Naantalissa pelataan ensi viikonloppuna. Saarela harmitteli muutaman tärkeän pelaajan puuttumista, mutta uskoi joukkueen silti pystyvän hyvänä päivänä haastamaan sarjakärjen.