Jyskeelle runkosarjan kakkospaikka – Pudotuspelit käyntiin ensi viikolla

0
Jyskeen kiekkomiesten kausi on venyy pitkälle kevääseen. Sarjan voittajan pitäisi olla selvillä 10. huhtikuuta. Jyskeellä on voittoon hyvät mahdollisuudet. Arkistokuva Laiitlan Jääkukosta: Solina Saarikoski

Juha Laine

Kolme ottelua neljään päivään ahkeroinut Jyske tavoitteli RNK:n ohittamista kiireisen loppuviikon aikana. Tämä projekti tuli maaliin, kun torstain tappiosta sisuuntunut joukkue teilasi Lauttakylän Lujan ja sen jälkeen Luvian Kiekon. Tämä riitti nostamaan laitilalaiset pisteellä RNK:n ohi.

– Viikonlopun peleissä ei mitään suuria hienouksia nähty. Ainoastaan Luvia-pelin kolmannessa erässä tehtiin muutama komea maali. Nyt ei oltu lähelläkään sillä tasolla, millä pystytään. Positiivista kuitenkin, että alle oman tason suorituksilla voidaan silti voittaa, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela järkeili.

Viikon ainoa tappio tuli torstaina. Viime hetkellä pudotuspelijunaan hypännyt Chiefs taisteli 4–5 vierasvoiton Laitilasta. Lauantaina oli yhtä tiukkaa, mutta kotijoukkue pääsi nyt juhlimaan.

Jyske johti Lujaa vastaan jo 3–0, mutta sisukas Huittisten porukka riuhtoi tasoihin. Jatkoaika oli jo kaikkien mielessä, mutta Jani Kiiski oli toista mieltä. Artturi Tuure ja Teemu Hannula pohjustivat maalipaikan, ja Kiiski tälläsi voittomaalin vain 17 sekuntia ennen loppusummeria.

Sunnuntaina ei tarvittu nitroja. Luvian Kiekon kohtalo putoamiskarsintoihin joutumisesta oli selvinnyt jo ennen. Tommi Mieskoski siirsi Jyskeen 1–2 johtoon kahdeksan minuutin kohdalla ja sen jälkeen ei enää käyty tasatilanteessa. Ero kasvoi tasaisesti ja tilastoja kaunisteltiin loppua kohden. Runkosarjan päätösmatsi Luvialla päättyi lukemiin 3–9.

Jyskeen pistepörssin selkeä ykkönen oli Konsta Kerttula 39 pinnalla (15+24). Lukema oikeutti neljänteen sijaan koko sarjassa.

Sarjan voitosta pelataan vielä pudotuspelit, jotka alkavat tällä viikolla puolivälierillä. Kaksi parasta menee suoraan välieriin ja toinen näistä on Jyske. VG-62 matkaa Suomi-Sarjan karsintoihin, eikä osallistu näihin kekkereihin.

Näin ollen Jyske lähtee play-offeihin piikkipaikalta ja saa vastustajaksi joko Paimion Hakan tai Lauttakylän Lujan. Kauden huipentuma venyy koronan takia pitkälle kevääseen, mutta on silti Saarelan mielestä hieno päätös.

– Jännitystäkin varmaan on, koska nuorilla pelaajilla ei ole paljon kokemusta tällaisesta. Liitto tarjoaa voittajalle risteilyn, joten eiköhän se kiinnosta tuon ikäisiä jätkiä, Saarela veisteli.

Pudotuspelit vedetään paras kolmesta-systeemillä eli kahdella voitolla eteenpäin. Jyske aloittaa välierät viikon päästä keskiviikkona kotikentällä. Sarjan voittaja on selvillä viimeistään 10. päivä huhtikuuta.