Jyskeelle tappio sarjakärjen vieraana – Runkosarja huipentuu

0
Arkistokuva: Jori Liimatainen

Juha Laine

Länsirannikon lohkon voiton jo varmistanut VG-62 otti Jyskeen vieraakseen sunnuntai-illan koitoksessa. Maaleja ei Kuparivuorelta helpolla irronnut kummallekaan joukkueelle. Tasaväkinen matsi niin laukauksien kuin maalienkin mukaan päättyi isännille lukemin 4–2.

Jyskeen leirissä oli jo etukäteen tiedossa, että täydellä miehistöllä ei tähän kamppailuun päästä. Lähelle silti päästiin. Ensimmäisen erän ylittäessä puolivälin Teemu Hannula (Patrik Sarin, Nico Juvonen) juoni pelin tasoihin 1–1. Toisessa erässä Hannula ja Artturi Tuure petasivat paikan Aleksi Vallalle, joka pisti uudelleen pelin tasoihin.

Johtoasemaan Jyske ei missään vaiheessa päässyt. Voittomaali tuli toisen erän lopulla, ja viimeinen osuma syntyi, kun Jyske haki tasoitusta ilman maalivahtia. Dani Salo laitilaisten maalilla pisti varusteita kiekon eteen 31 kertaa VG:n veskarin torjuntamäärän ollessa 27. Tasaisesti siis mentiin, mutta vain kolmesti varsinaisella peliajalla hävinnyt VG-62 hoiti tämänkin väännön nimiinsä.

Koronasta johtuen joukkueiden pelimäärä heittelee nyt aika lailla. Osa on saanut jo 24 matsin runkosarjan valmiiksi, kun Jyskeellä esimerkiksi on vielä kolme peliä pelaamatta. Tämä asia korjataan yhdessä viikossa eli kiirettä pitää.

Torstai-iltana Laitilaan saapuu turkulaisryhmä Chiefs ja tämä peli alkaa kello 19. Lauantaina on runkosarjan viimeinen kotimatsi. Vastassa on Lauttakylän Luja ja alkamisaika on kello 15. Sunnuntaina Jyske köröttelee vielä sarjajumbo Luvian vieraaksi ja sitten on runkosarja paketissa.

Toiselle sijalle on vielä erinomaiset saumat. RNK Hocin viimeisestä pelistä riippuu, tarvitseeko Jyske vielä kaksi voittoa vai riittäisikö yksi.

Joka tapauksessa pinnoja on vielä poimittava. Kaikki kohdattavat joukkueet ovat keskikastin alapuolella olevia porukoita. Tosin Chiefs ja Luvia taistelevat sarjapaikastaan, joten motivaatiota pitäisi kevään korvilla vielä löytyä.

Ennen loppukiriä Konsta Kerttula on sarjan pistepörssissä sijalla neljä. Huomioitavaa on pelimäärä. Kerttula on tehnyt pisteensä vain 15 pelissä, kun muilla sarjan kärkinimillä on vähintään 20 matsia.