Jyskeen naiset jatkavat kautta SM-ringeten pudotuspeleissä – Korona on kurittanut joukkuetta

0
Maria Perkkolan 46 torjuntaa sunnuntaina toi hänelle joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naisia kiusannut korona-aalto oli viikonlopuksi sen verran helpannut, että taas päästiin pelaamaan.

Lauantaina ei nyt voi sanoa kokoonpanon olleen kuitenkaan mikään leveä, sillä sarjakärki Nokiaa vastaan reissuun lähti kaksi maalivahtia ja yhdeksän kenttäpelaajaa. Vastuuvalmentaja Marlena Kuusisto oli merkattu pöytäkirjaan joukkueenjohtajan kohdalle ja yleensä kentänpuolella oleva Hanna Ropanen valmentajaksi. Osa pelaajista oli mukana myös samaan aikaan pelatussa B-nuorten SM-sarjan pelissä.

Näistä lähtökohdista johtuen tulos 5–2 Nokialle oli ymmärrettävä. Vieraiden maaleista vastasivat Taru Kylä-Kaila ja Maria Elo.

Sunnuntaina Jyske kohtasi kotihallissaan sarjan hännänhuipun Lahden.

Ottelussa nähtiin vain kaksi maalia, kun pisteet tasattiin 1–1 -numeroin. Jyskeen maalista vastasi Taru Kylä-Kaila. Maalillaan Maria Perkkola torjui 46 kertaa.

Sunnuntaisessakaan ottelussa ei Jyskeellä ollut täyttä kaartia tulessa, vaan kahden maalivahdin lisäksi kokoonpanossa oli kymmenen pelaajaa. Tasan yhtä niukka oli Lahden kokoonpano.

Alkujaan Jyskeen Hanna Roposen piti olla pelaavassa kokoonpanossa, mutta hän jätti kuitenkin laittamatta pelivehkeitä päälleen, kun Jyskeen pudotuspelipaikka oli varmistunut jo lauantaina pahimman uhkaajan RNK Flyersien hävittyä pelinsä.

”Ropsu” nähtiin kuitenkin tovin aikaa jäällä siviilit yllään, sillä hänet palkittiin ottelun alussa 200 SM-sarjaottelun rajapyykin rikkomisesta. Samasta aiheesta huomionosoituksen niiasi myös vastustajan riveistä Mia Huvinen.

Hanna Roposen meriittilista on merkittävä: 2 MM-kultaa, 2 SM-kultaa, 3 SM-hopeaa ja 2 SM pronssia. Jyskeen lisäksi SM-sarja pelejä on kertynyt RNK:n ja LuKi-82:n joukkueissa.

Maajoukkuerinkiin kuuluvan Roposen harrastuksiin sisältyy myös amerikkalainen jalkapallo, jossa palkintokaappiin on saatu niin SM-kulta ja -hopea kuin myös valinnat vuoden tulokkaaksi ja All Stars-puolustajaksi.

Joukkuekaveri on kuvaillut Hanna Roposta seuraavin sanoin:

– Hän on sisukas pelaaja, joka antaa joka pelissä kaikkensa. Hänet tunnistaa kentällä sulavasta ja nopeasta luistelusta sekä pelirohkeudesta ja loppuun asti taistelusta. Hän on joukkueen puolustaja, joka on juuri oikealla paikalla pelin tärkeimmillä hetkillä eikä todellakaan jätä joukkuettaan pulaan missään vaiheessa.

Neljän parhaan joukkueen joukossa jo paikkansa varmistanut ja siten pudotuspeleissä jatkava Jyske pelaa vielä SM-sarjassa yhden ottelun. Tänään tiistaina vastassa on kummallekin joukkueelle panoksettomassa ottelussa RNK Flyers Raisiossa.