Kaivolassa vihdoin taas kesäteatterin riemua

0
Kuin jäitä polttelis -näytelmässä mukana Anton Kulma-aho, Pasi Venho, Irmeli Perola, Matti Varjonen, Marjatta Sandström, Jarkko Kupiainen, Anvi Lindqvist, ohjaaja Emmi Lovén, Harri Norppa, Jani-Petri Vallamo, Alice Reivo, Ari Kangassalo ja Lumia Reivo. Kuva: Anne Jacksen

Kaivolan Kesäteatterin ensi suven näytelmä on odotettu kantaesitys. Markku Hyvösen Kaivolan Kesäteatterille alunperin kaudelle 2020 kirjoittama musiikillinen komedia Kuin jäitä polttelis on riemastuttava veijaritarina kahden veljeksen matkasta kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Ennen Internetiä oli kaikki paremmin. Käteistä sai pankista, Kusti polki ja posti kulki ja ruokakin maistui paremmalta. Nyt sitä tipahtaa yhteiskunnan ulkopuolelle, kun lankapuhelimella ei makseta laskuja, ei asioida Kelassa… Selviävätkö veljekset vai lyökö digiaika kapuloita rattaisiin? Entä miten kohdata samassa taloudessa asuva teini, jonka veri vetää maailman tuuliin?

Ohjaajan saappaissa uusi kasvo

Markku Hyvösen näytelmätekstit ovat Kaivolassa jo tuttuja aiemmilta vuosilta, mutta tänä kesänä uusia tuulia mäelle tuo uusi ohjaaja Emmi Lovén. Emmi on syntynyt Uudessakaupungissa ja sukulaissuhteiden kautta myös lapsuudessa viettänyt aikaa Laitilassa.

Kaivolan Kesäteatteri on ohjaajalle kuitenkin täysin uusi tuttavuus, sillä aikuisiällä elämä on vienyt muualle. Tällä hetkellä Emmi Lovén toimii Oripäästä käsin eri puolilla Varsinais-Suomea teatterin ja musiikin parissa. Ennen Kaivolaa hän on ohjannut kesäteatteria muun muassa Tarvasjoella, Loimaan Krekilässä sekä Himolan teatterissa Pöytyällä.

Käsikirjoittaja Markku Hyvösen tekstejä Lovén on ohjannut myös aiempina vuosina, mutta nyt ensimmäistä kertaa hän ohjaa Hyvösen kantaesityksen. Ohjaustyön lisäksi Emmi Lovén toimii esiintyjänä ja jäsenenä vapaan ammattilaiskentän kokoonpanossa nimeltään Teatteri Terve Tyttö.

Musiikkinäytelmän taustojen äänittämisestä ja sovituksista vastaa Laura Hurme yhdessä Emmi Lovénin kanssa. Kaivolan kesäteatterin esitykset ovat 1. – 24. heinäkuuta. Lipunmyynti on alkanut.

Korjattu 18.3. : Kuvatekstiin lisätty kaikkien osallistujien nimet.