Kiireettömään hoitoon pääsy heikentynyt Laitilan terveyskeskuksessa – Syynä täyttämätön lääkärin virka ja sairauspoissaolot

0
Täyttämätön lääkärinvirka ja sairauspoissaolot heikentäneet kiireettömään hoitoon pääsyä.

Laitilan terveyskeskuksen kiireettömän vastaanottoajan saaminen on vaikeutunut. Laitilan Sanomiin yhteydessä ollut henkilö kertoi, ettei ole saanut varattua kiireetöntä aikaa terveyskeskukseen. Syynä on ylilääkäri Tuuli Kuisman mukaan ollut se, ettei joulukuun alusta alkaen auki ollutta lääkärin virkaan ole tullut yhtään hakemusta.

– Täyttämätön virka nyt keväästä yhdistettynä koronapandemian aiheuttamiin henkilökunnan sairaspoissaoloihin on aiheuttanut terveyskeskuksen kiireettömään hoitoon pääsyn heikentymistä, Kuisma kertoo.

Vakanssit on täytetty sijaisilla maaliskuun loppuun asti. Lääkäriin on päässyt noin 40 päivän sisällä.

– Eli lain mukainen hoitotakuu toteutuu kuitenkin edelleen ongelmitta. Se on kuitenkin muutos aiempaan. Laitilassa on päässyt kiireettömälle lääkärin vastaanotolle pitkään kahden viikon sisällä.

Lain mukaan terveyskeskukseen on päästävä viimeistään kolmessa kuukaudessa.

Henkilökunnan yllättävien sairauspoissaolojen vuoksi kiireettömiä vastaanottoja on jouduttu myös siirtämään jopa useamman kerran, jotta välttämättömät palvelut on saatu turvattua.