Kolmenkympin nopeusrajoitusalue laajenee Laitilan keskustassa

0
Kuva: Laitilan kaupunki

Tekninen valiokunta asetti 30 km/h -aluenopeusrajoituksen aiempaa laajemmalle alueelle kaupungin ydinkeskustassa. Uusi rajoitus kohdistuu Koulutiehen, Kananpolkuun, Sulkakujaan, Kukonkujaan, Männistönkujaan, Vihtorinkränniin, Isotuvantiehen, Keskuskujaan, Anttilantiehen, Juhonkujaan, Kyläraittiin sekä osittain Sairaalantiehen, Vallesmannintiehen, Vihtorinkatuun, Kirkkotiehen ja Keskuskatuun.

Uudella rajoituksella on tarkoitus edesauttaa jalankulun, pyöräilyn ja autojen liikenneturvallisuutta sekä pysäköinnin ja asioinnin sujuvuutta. Alueella on useita tasa-arvoisia risteyksiä, sekä useilla kuja- tai tieosuuksilla ei ole erillisiä kävely- tai pyöräilyreittejä.

Uusi 30 km/h aluenopeusrajoitus liittyy yhteen koulu- ja urheilukeskuksen vastaavaan rajoitukseen. Jo aiemmin kyseinen rajoitus on ollut alueella koskien muun muassa Urheilu-, Varppeen- ja Suopellonteitä.