Kuvaajat vastakohtien maailmassa – Valokuvanäyttely Laitilan kirjastossa

0
Kuva: Tarja Ketoniemi

Laitilan Kuvaajat ovat pitäneet vuosittaista valokuvauksen juhlakuukauttaan aina maaliskuussa esitellen vuoden tuotoksiaan Laitilan pääkirjastossa. Aikoinaan jo Kustaa Hiekan lukutuvalta lähteneestä perinteestä tähän päivään Kuvaajat ovat esitelleet jo satoja toinen toistaan parempia otoksia.

Nyt kaiken uutisvirtojen ja informaatioähkyn keskellä onkin hyvä käydä katsomassa mitä Kuvaajat ovat tänä vuonna loihtineet. Kuvaajien haasteena tällä kertaa oli taltioida kuvia vastakohdista. Erilaiset vastakohdat ovat itsessään jo osa valokuvaajan arkea, kuin puhutaan esimerkiksi pimeyden kompensoimisesta pidemmällä valotusajalla tai kuinka luontoa voi katsoa linssin läpi näkemättä siellä lunta, vaikka olisi tammikuu.

Kuvaajat tarttuivat vastakohta -aiheeseen hyvin, ja näyttelyyn saatiin yhteensä 15 teosta vastakohtien maailmasta. Näyttelyssä mukana olevat kuvaajat: Ari Lehtonen, Esko Syrjälä, Matti Haapsaari, Jaana Jalonen, Olli Pärkö, Tarja Ketoniemi ja David Sarmas.

Laitilan Kuvaajien maaliskuun näyttely 2022 ”Vastakohdat” Laitilan pääkirjastossa 2.3.–31.3.