Laitilan Mieslaulajat kaipaavat vahvistusta

0
Laitilan Mieslaulajain vanhimmat jäsenet asettuivat kokouksessa riviin.

Jussi Vaajasaari 

Laitilan Mieslaulajat ry piti helmikuun lopussa vuosikokouksensa Laitilan Kievarissa. Hyväntuulisessa ja humoristisessa kokouksessa tärkein aihe oli uusien jäsenten hankinta.

– Nopeimmat pääsevät mukaan, vain kaksikymmentä ensimmäistä otetaan, julistaa Tapio Kuusisto ja jatkaa:   ̶  Laulukoetta ei pidetä – lähteehän jokaisesta miehestä ääni.

Pisimpään mukana olleet Asko Laine, Tapio Kuusisto, Kalle Haijanen ja Tapio Vuorela asettuivat oikein lehtikuvaan, jotta uudet tulokkaat näkevät kuinka ”heikossa tilassa” kuoro on.

Vuosikokouksessa oli kiireetön tahti ja leppoisa tunnelma. Koko kokouksen ajan kuultiin hauskoja letkautuksia.

Vuosikokous valitsi Mieslaulajain hallituksen vuodelle 2022. Puheenjohtajaksi valittiin Tapio Kuusisto, sihteeriksi Veijo Pohjalainen sekä hallituksen jäseniksi Jari Aaltonen ja Kalle Haijanen.

Viimeisestä hallituspaikasta äänestettiinkin, mutta vastaehdokas Jani-Petri Vallamo jäi toiseksi.

– Jani-Petrin vuoro tulee muutaman kymmenen vuoden kuluttua, vitsaili luottamuksen saanut Kalle Haijanen.

Mieslaulajain hallituksen kokouksiin osallistuu kuoron johtaja Erika Laivoranta.

Mieslaulajat on saanut tuloja toimintaansa hautaustoimiston kantopalvelusta. Kantopalvelu on saanut kiitosta monelta taholta.

– Se o hiano, kon te olett tääll ja laulatt niin komeaste! ovat kantajat kuulleet hautajaisissa usein sanotun.

Vuosittaisista konserteista on myös kertynyt varoja. Joskus on saatu kaupungilta avustusta.

– Saaduilla tuloilla olemme muun muassa hankkineet nuotteja ja esiintymisasut, sanoo Veijo Pohjalainen.

Mieslaulajat harjoittelee maanantaisin Varppeen koulun musiikkiluokassa Vakka-Opiston musiikkipiirinä. Halukkaat mukaan tulijat voivat ottaa yhteyttä kuorolaisiin. Mieskuoro esiintyy yleensä a cappella eli ilman säestystä.

Mieslaulajia ovat vuosikymmenten kuluessa johtaneet Jorma Kanerva, Aimo Lindell, Aarne Airola, Hannu Käkelä, Muisto Eilu, Tero Kajantola ja Pekka Harmovaara.

Mieslaulajat on nyt 75-vuotias. Vuonna 1946 joulupäivän aamuna mieskuoro teki ensimmäisen laulukierroksensa. Seitsemästä eri esiintymispaikasta toiseen siirryttiin Artturi Jurttilan kuorma-autolla.

– Kuorolla oli kylmää kyytiä heti aluksi, naurahtaa Kalle Haijanen.

Kokouksen lopuksi kerrottiin vitsikkäitä muistoja kaikenlaisista kouluaikojen musiikkitunneista ja koulun laulukokeista.