Laitilan tukee kulttuuria 22 000 eurolla – Tukea annettiin Laitilan Kinolle, Jazzkukolle ja Laitilan Kulttuurin Tuelle

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Sivistysvaliokunta päätti jakaa kulttuuritoimen tukina yhteensä 22 000 eurolla. Kaupunki tukee Laitilan Kinon elokuvateatteria 8 000 eurolla, Jazzkukko ry:tä 10 000 eurolla ja Laitilan Kulttuurin Tuki ry:tä 4 000 eurolla.

Kaupunki on tehnyt Laitilan Kinon kanssa kolmivuotisia sopimuksia. Kaupunki on tehnyt elokuvateatteri Kinon kanssa kolmivuotisia sopimuksia ja seuraava sopimuskausi on 2022–2024. Uudella sopimuskaudella kaupunki tukee elokuvateatteria vuosittain 8000 eurolla. Kaupungin tukea vastaan elokuvateatteri saa Suomen Elokuvasäätiöltä vastaavan tuen.

Jazzkukko-festivaali järjestetään ensi kesänä kahdeksatta kertaa. Luvassa on Kirkkopuistossa pidettävän pääkonsertin lisäksi myös muun muassa kaksipäiväinen nuorille ja varttuneemmille suunnattu musiikkileiri. Jazzkukon aikana järjestetään myös vierailuja Kaukolankodissa ja päiväkodissa.

Laitilassa on tuotettu vuosina 2014–2021 neljä kalevalaiseen perinteeseen pohjautuvaa näytelmää, lyhytelokuva Louhi, Pohjan noita sekä mykkäelokuva Talvikki. Uutena produktiona on Sotkan muna -niminen elokuva ja teatteria yhdistävä tuotanto.