Menojalka vipattaa

0

Muoti- ja urheilukauppa ry tiedotti viime viikolla, että etätyösuosituksen poistuminen käänsi muotikaupan heti nousuun. Kun kotoa työskentelystä siirrytään ihmisten ilmoille, tarvitsee monen vaatekaappi täydennystä.

Uusien vaatteiden ostamista on voitu pantata, koska koronan mukanaan tuomat epävarmuudet ovat vähentäneet monen kuluttajan tuloja. Toisaalta juhlavaatteita ei ole tarvittu, sillä juhlia on ollut vähemmän tai ne on järjestetty vain lähipiirille.

Muoti- ja urheilukauppa odottaa noususta vahvaa. Toisaalta alalla ennakoidaan saatavuuden ja kuljetusten vaikeuksien jarruttavan kauppaa.

Kuluttajien kukkaroa rasittaa myös inflaatio eli tavaroiden ja palvelujen hintojen nousu. Kun tulot pysyvät samoina, mutta menot kasvavat, on jostain säästettävä.

Inflaation tuntevat nahoissaan myös yrittäjät. Korkealle nousseiden sähkön ja polttoaineiden hinnat lisäävät tavaroiden ja palvelujen korotuspaineita entisestään.

Muoti ja urheilukauppa kuitenkin uskoo, että asiakasmäärät ovat kasvussa. Kahden vuoden kotoilun jälkeen halutaan lähteä liikkeelle, ulos syömään, elokuviin, shoppailemaan, tapahtumiin, juhlimaan ja kyläilemään.

Se tarkoittaa hyvää monelle koronasta kärsineelle alalle. Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpään mukaan siellä missä yhteiskunta on avautunut, into omaan itseensä panostamiseen on ollut odottamattomankin rajua.

Laitilassa järjestetään tällä viikolla Kevätpöhinät. Viikko tarjoaa paitsi tarjouksia, myös muistuttaa mieleen, mitä kaikkea Laitilan seudulla on tarjolla.

Korona on lisännyt paikallisten yritysten suosimista. Sama linja kannattaa pitää, vaikka tautitilanne ei enää rajoittaisi liikkumista.

Iida Kauppi
iida.kauppi@laitilansanomat.fi