Mudaisten kylään tulee konserttitila Suuli

0

Mudaisten kylään on valmistumassa kesäksi uusi kokoontumis- ja konserttitila, jonka nimeksi tulee Suuli. Tipulan kulttuuriyhdistys korjaa Vallijärventie 56:ssa vanhasta ladosta tätä tilaa. Suuliin tulee kokoontumistilaa noin 70:lle hengelle.

Tipulan kulttuuriyhdistys aikoo vuokrata tilaa yrityksille, yhdistyksille sekä myös yksityisille ihmisille käyttökustannusten hintaan. Tila säilyy eristämättömänä ja on käytössä vain kesäaikaan.

Yhdistys on saanut hankkeeseen tukea Leader Ravakalta. Suulista puretaan vanha lankkulattia ja maapohja tyhjennetään pehkuista. Tilalle laitetaan soraa sekä betonivalu, jonka päälle asennetaan uusi lautalattia. Samalla yhdistys korjaa kantavien rakenteiden vaurioita. Tarkoituksena on säilyttää suulin erityinen tunnelma, joka syntyy puurakentamisesta ja valon leikistä lautaverhouksen läpi.

Remontti tehdään osittain talkoovoimin ja tarkoitus on, että Suuli on käyttökunnossa 17.6., kun Tipulan kulttuuriyhdistys järjestää Sirkuspäivän.