Nokialta tyrmäys kolmannessa erässä – Jyskeen naiset ovat selkä seinää vasten ensi viikonloppuna

0
Taru Kylä-Kaila (2) on osunut väierissä Nokian verkkoon neljä kertaa.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naiset aloittivat ringeten välierät lauantaina vieraskentällä runkosarjavoittaja Nokiaa vastaan.

Jyske haastoi hyvällä pelillä ja teki ottelusta jännittävän, vaikka lopulta Nokia ottikin niukan 4–3 -voiton ja ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Laitilalaisten maaleista vastasivat Iida Tuomi, Maria Elo ja Taru Kylä-Kaila. Koitjoukkueen syömähampaat olivat odotetusti Maija Väyrynen (3+1), Elina Raesola (1+2) ja Roosa Salonen (0+3).

Sunnuntaina oli edessä uusi koitos ja nyt kotihallissa.

Nokia siirtyi alussa johtoon, mutta sitten Jyske tuli railakkaasti ja siirtyi kahdella Taru Kylä-Kailan osumalla johtoon. Toisen vartin aikana ajassa 18.06 Maria Elo kaunisteli numeroita. Tämän jälkeen oli vieraiden aika kaventaa ja vieläpä tasoittaa, kunnes Kylä-Kaila pamautti illan kolmannen osumansa. Pidemmälle erätauolle mentiin lukemissa 4–3.

Kolmas erä olikin sitten jotain muuta. Nokia sai hurmoksen päälle ja toimitti rinkulan Jyskeen maalin perukoille peräti viidesti.

Tuosta tyrmäyksestä ei Jyske enää toipunut. Ja kun Nokiankin pelaajille näytti tämä esitys riittävän, viimeinen vartti mentiin lisämaaleitta. Toisen välierän lukemat päättyivät siis lopputulokseen 4–8 (2–1, 2–2, 0–5, 0–0).

Jyskeen Taru Kylä-Kaila (3+0) sai kommentoida peliä loppusummerin jälkeen. Oliko se tiivistetysti niin, että alussa oli kivaa, sitten puntit tasoittuivat ja kolmannessa erässä ei ollut enää lainkaan kivaa?

– Olen ihan täysin samaa mieltä. Menimme pitkällä erätauolla koppiin hyvällä fiilksellä ja nukahdettiin ilmeisesti. Vastustaja vaan oli tänään selkeästi meitä parempi, Kylä-Kaila myönsi.

Sunnuntaina sai pelata aika kovaa ja fyysistä peliä. Toisaalta jäähyjäkin kyllä annettiin runsaasti puolin ja toisin.

– Ovathan nämä pudotuspelit ihan erilaisia mitä normisti runkosarjassa. Kiva on, että saa pelata kovaa ja otetaan selkeät rikkeet pois.

Kylä-Kailan maskikin meni remonttiin kesken pelin.

– Se meni vähän rikki. Törmäsin vissiin johonkin, en sen tarkemmin nähnyt. Näitä sattuu.

Vastustajan riveissä dominoi muutama nimi, eli Maija Väyrynen (3+2) , Elina Raesola (2+5)  ja Roosa Salonen (3+3). Miten heidät saadaan ensi lauantaina kuriin?

– Täytyy vähän katsella videolta, millaisista tilanteista he ratkaisivat. Mutta ovathan he sellaisia pelaajia, jotka paikoista tekevät maalit. Pitää saada syötöt poikki ja mennä vetojen eteen, Taru Kylä-Kaila mietti.

Kuinka saataisiin vastustajan verkko heilumaan entistä enemmän?

– Täytyy vaan lähteä omasta päästä vähän huolellisemmin ja rauhallisemmin sekä olla hyökkäyspäässä hanakampi irtorenkaisiin. Niitä nyt vähän hävittiin eikä saatu pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi.

Välierävoitot ovat nyt Nokialle 2–0 ja kolmella voitolla pääsee finaaliin.

Mutta siitä lähdetään, että ensi sunnuntaina pelataan jälleen Laitilassa?

– Kyllä, todellakin, Taru Kylä-Kaila nyökkäsi.

OTTELUT

  • Nokia–Jyske la 26.3. kello 14.00
  • Jyske–Nokia su 27.3. kello 12.30 (tarvittaessa)
  • Nokia–Jyske ke 30.3. (tarvittaessa)